Més de 600 assistents als seminaris de biodiversitat

| Tema: Biodiversidad, Parques, Playas

És el primer cicle dedicat a aquest tema i ha tingut molt bona acollida

Una de les sessions del cicle de seminaris de biodiversitat

El passat 12 de juny va finalitzar el cicle de Seminaris sobre la Promoció de la Biodiversitat Urbana des del Verd Urbà, que estava adreçat a professionals o públic general interessat en el tema. Organitzat per la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona, sota la coordinació de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la sostenibilitat, va superar les 240 persones inscrites i es calcula que l'assistència acumulada de les 8 sessions va ser de més de 600 persones. Entre els assistents hi havia tècnics municipals de medi ambient i parcs i jardins, professionals d'empreses de jardineria, entitats, universitats i públic en general. El cicle també va comptar amb la col·laboració dels ajuntaments de Badalona, Sabadell, Mollet del Vallès, Viladecans i Cornellà de Llobregat.

Ha estat el primer cicle de seminaris dedicat a la biodiversitat i ha tingut molt bona acollida. La promoció i la preservació de la biodiversitat és una línia de treball que cada cop pren més força entre els responsables de la gestió del verd urbà, ja que té una repercussió directa en la vida dels ciutadans.

Les sessions del cicle han abordat temes com la nova visió del verd urbà, les actuacions en els arbres, arbustos i zones herbàcies, les estructures per a la fauna, la promoció de la fauna útil i la flora amiga per lluitar contra plagues i malures, la infraestructura blava fluvial i litoral, els ambients aquàtics i les basses naturalitzades i, finalment, l'educació i la comunicació ambiental.

Aquestes jornades són una de les accions de promoció de la biodiversitat urbana que estan duent a terme les entitats gestores. Un altre exemple és la redacció del Pla de millora de la biodiversitat a la xarxa metropolitana de parcs i platges de l'AMB que està a punt de finalitzar. Es tracta d'un document marc que analitza la importància de la biodiversitat urbana i fa un recull de les pràctiques que es realitzen per tal de preservar-la.

Documentos relacionados