Finalitza la temporada de platges

| Tema: Playas

Es retirarà part del mobiliari, però les tasques de manteniment continuaran

Imatge de la notícia

El proper 30 de setembre acaba la temporada alta a les platges metropolitanes. Va començar l'1 de juny i, enguany, ha transcorregut sense incidents destacables. Com és habitual en els darrers anys, l'ocupació ha estat molt alta durant tot l'estiu.

A partir de l'1 d'octubre es desmuntaran els elements de temporada alta, com ara els mòduls de salvament i lavabos, les cadires de vigilància dels socorristes, els abalisaments d'espigons, canals de sortida d'embarcacions, zona de bany de 200 m i ajudes al bany, així com la senyalització corresponent. També les passeres que arriben fins al mar es retallaran amb l'objectiu d'evitar que estiguin exposades en cas de temporal.

La resta d'equipaments com dutxes, rentapeus, bancs, aparcabicicletes, jocs infantils i esportius, passeres i plataformes de fusta es mantindran durant tota la temporada per tal de continuar donant servei als usuaris, que són molts, que s'apropen a la platges per passar una estona d'esbarjo durant la tardor i l'hivern. La temporada ha acabat amb el primer temporal d'onatge de la tardor, els dies 25 i 26 de setembre, i que ha afectat alguns equipaments que es retiraran definitivament a partir de l'1 d'octubre.

Tot i que es reduirà la freqüència de neteja de les platges, el servei continuarà per mantenir el nivell de qualitat habitual durant la temporada baixa.

Aquest estiu s'han registrat temperatures nocturnes molt altes, fet que ha provocat un increment de l'afluència d'usuaris a les platges a última hora de la tarda i a la nit, així com una conseqüent modificació en la gestió de la recollida de residus. Les fortes pluges dels mesos d'agost i setembre han arrossegat una quantitat considerable de residus fins a la platja que han hagut de ser retirats amb serveis complementaris.

Pel que fa a la quantitat de meduses que han arribat a les platges, enguany ha estat l'habitual: n'han arribat puntualment i en petites quantitats.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados