Control de plagues amb insectes

| Tema: Parques

Millora la qualitat ambiental i redueix o elimina l'ús d'insecticides

Imatge de la notícia

Des de fa un temps el Servei de Conservació de l'Espai Públic de l'AMB aplica als parcs metropolitans el control integrat de plagues i malalties. Això es tradueix en mètodes de control de plagues més sostenibles, que ajuden a reduir o fins i tot eliminar insecticides i milloren la biodiversitat i la qualitat ambiental de l'espai.

L'alliberament d'exemplars d'insectes carnívors és una de les tècniques aplicades. Té dos grans avantatges. D'una banda, serveix de control biològic natural de plagues, ja que restableix la xarxa alimentària i, d'altra banda, restitueix la població d'animals alliberats i aporta més individus que poden reproduir-se.

Aquest mètode redueix en gran mesura les afectacions al medi ambient, a les persones i als éssers vius com, per exemple, els insectes depredadors. Quan s'apliquen tractaments químics generalistes, la població d'aquests insectes queda molt afectada i, per tant, són menys efectius a l'hora de combatre plagues d'altres insectes.

Algunes de les plagues tractades mitjançant la lluita biològica han estat la psila de l'arbre de l'amor, amb el depredador Anthocoris nemoralis, un insecte de forma semblant a la cigala, i el pugó de diferents espècies (hibiscos, xicrandes, freixes, xitalpes, til·lers, aurons, pollancres, salzes, cirerers, pomeres, pereres, etc.) que s'ha tractat amb la vespa Aphidius colemani i amb marietes (Adalia bipuncata).

Documentos relacionados
Enlaces relacionados