Balanç positiu del dispositiu de la revetlla

| Tema: Playas

Les tasques de neteja es van fer sense cap incidència

El dispositiu intensiu de neteja i posada a punt del mobiliari de les platges metropolitanes després de la revetlla de Sant Joan es va desenvolupar sense incidències gràcies a la bona coordinació tècnica entre el personal de l'AMB, els 8 ajuntaments implicats del litoral metròpolità i la indispensable actuació de les policies locals i del cos de Mossos d'Esquadra.

Les tasques necessàries per deixar la platja en òptimes condicions després de la celebració de la revetlla, efectuades per més de 150 persones i una cinquantena de vehicles i maquinària, van començar a les 6 del matí i van finalitzar tres hores després.

Destaca el comportament cívic i respectuós de la ciutadania cap al mobiliari de les platges i les zones dunars i també la col·laboració en la recollida de residus. Enguany, les fogueres retirades han estat més nombroses però de mida més petita i, per tant, han tingut menys impacte per a la seguretat dels usuaris.

L'afluència massiva de públic a les platges metropolitanes la nit de Sant Joan, les consolida com a espais de referència de la metròpolis per a la celebració de la revetlla. Per aquest motiu, des de l'AMB s'impulsaran, en col·laboració amb els ajuntaments, accions d'informació i sensibilització que permetin avançar en el foment d'actituds més sostenibles i cíviques en la celebració de la festa, com la reducció dels residus a les platges, que contaminen la sorra i l'aigua i afecten greument la fauna marina i el conjunt de l'ecosistema. 

Documentos relacionados
Enlaces relacionados