Acabat el camí del riu a Molins de Rei

| Tema: Riu Llobregat

El projecte té la finalitat de millorar la connexió entre el riu i la seva gent

La segona fase de millora del camí fluvial de riu Llobregat a Molins de Rei s'ha acabat. Amb l'adequació d'aquests tres quilòmetres i mig de camí, l'Ajuntament de Molins de Rei i l'AMB han volgut condicionar tot el front fluvial, amb l'objectiu d'apropar el riu als molinencs. 

L'actuació suposa una inversió de de 360.000 € per part de l'Ajuntament de Molins de Rei i l'AMB, de la qual, el 41%, procedeix del fons FEDER

Millora del camí i millora paisagística

En primer lloc, per solucionar els problemes que presentava el ferm a causa de l'erosió, s'ha construït una cuneta verda en ambdós marges que perfila els límits del camí i recull l'aigua de l'escorrentia. Aquesta aigua procedent de la pluja canalitzada a través d'aquestes cunetes verdes servirà per propiciar el desenvolupament de comunitats vegetals pròpies a les vores fluvials, amb espècies com el freixe de fulla petita i el tamariu.

A més de les cunetes verdes, la millora paisatgística també està marcada per la creació d'espais singulars on el camí és més ample, en els quals s'han col·locat motes i basses per potenciar la vegetació de ribera. També seran espais de descans, ja que disposen de zones d'ombra, segregades del pas principal del recorregut, que s'han creat amb la plantació d'arbres i arbustos i amb hidrosembra.

D'altra banda, s'ha retirat la capa superficial del terra del camí, i la nova via fluvial té ara un paviment granular amb un lleuger pendent dirigit cap al riu, que reduirà els moviments de terres.

Aquest projecte forma part  dins la infraestructura verda metropolitana i pretén millorar la connexió entre la ciutadania i el riu, potenciar la recuperació natural d'aquest espai fluvial i afavorir-ne la biodiversitat. Amb aquesta segona fase es completa l'adequació de tot el front fluvial del municipi i del camí que va des de la riera de Vallvidrera fins al límit del terme municipal.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados
Proyectos relacionados
  • Municipio:
    Sant Vicenç dels Horts
    Categoría:
    Vías y carreteras
    Fecha de ejecución:
    2015
    Estado:
    Realizado
Dónde
Marker
Tram fluvial a Molins de Rei Molins de Rei