Xarxa Bicivia i nous projectes de carril bici

| Tema: Movilidad sostenible

L'AMB destina 2 milions d'euros a 24 projectes de carril bici i defineix la nova xarxa 'Bicivia'

L'AMB iniciarà, entre el 2016 i 2017, la construcció de 24 projectes de carrils bici en 17 municipis metropolitans, que ajudaran a millorar la connectivitat de les vies pedalables metropolitanes. Aquests projectes formaran part de la xarxa Bicivia, amb 9 grans eixos pedalables que connectaran, de forma directa i segura, tota la metròpolis.



Nous carrils bici

Els projectes de carril bici es realitzen gràcies a la primera convocatòria de subvenció de l'AMB, amb un pressupost de 2 milions d'euros entre el 2016 i el 2017. En total, suposen 26,7 km de nous carrils bicis.

El volum de sol·licituds, que els ajuntaments metropolitans han fet dins la primera convocatòria de subvencions, ha estat molt elevat. L'AMB oferia el cofinançament del 50% de cada projecte, amb un màxim de 200.000 € d'aportació econòmica metropolitana per municipi.

Aquesta aposta per la bicicleta del municipis metropolitans ha estat valorada molt favorablement pel vicepresident de Mobilitat i Transports de l'AMB, Antoni Poveda, que ha assenyalat que "entre tots estem fent real un veritable canvi a l'espai públic de la metròpolis, on es prioritza el vianant i la bicicleta. Estem creant un nova mobilitat, molt més sostenible i neta". El vicepresident de l'AMB també ha recordat que la bicicleta és una de les millors solucions per reduir la intensitat del trànsit i la contaminació atmosfèrica.

Per atorgar la subvenció, s'han prioritzat les actuacions que coincidissin amb la xarxa bàsica metropolitana, així com la interconnexió amb intercanviadors de transport, polígons d'activitat econòmica o grans centres generadors de mobilitat. S'ha prioritzat també la continuïtat amb altres vies pedalables ja existents o projectades.

Xarxa Bicivia

Aquests 24 projectes esdevenen la llavor de la xarxa Bicivia, una xarxa estratègica de grans eixos pedalables metropolitans que ha definit i dissenyat l'AMB amb l'objectiu de connectar, d'una manera ràpida, directa i segura, de nord a sud i d'est a oest, la metròpolis.

La xarxa Bicivia contempla 9 gran eixos per anar en bicicleta, quatre de verticals (de nord a sud) i cinc d'horitzontals (d'est a oest). Un total de 414 km de carrils bici, dividits en xarxa bàsica i xarxa secundària. Segons càlculs de l'AMB, completar la xarxa Bicivia implicarà un pressupost total aproximat d'entre 60 i 65 milions d'euros.

Documentos relacionados