Renovació de la flota d'autobusos

| Tema: Movilidad sostenible

Es destinaran 68 milions d'euros a l'adquisició de 140 autobusos híbrids i 25 d'elèctrics

El Consell Metropolità de l'AMB ha aprovat el Pla de renovació de la flota de busos de gestió indirecta, amb l'objectiu de renovar 165 vehicles durant els propers dos anys. Aquests busos seran substituits per nous vehicles de baixes i nul·les emissions (híbrids i elèctrics). El Pla implicarà una inversió total de 68 milions d'euros.

En total s'adquiriran 140 vehicles híbrids i 25 vehicles elèctrics purs, de manera que es passa del 2% actual de vehicles de baixes i nul·les emissions al 25% l'any 2019. Actualment, del total de 700 vehicles de la flota de gestió indirecta, un 98% són dièsel (683 unitats), un 2% de la flota són autobusos híbrids (16 unitats) i només un és elèctric.

Segons els càlculs de l'AMB, un cop implementat el pla de renovació de vehicles, es preveu un estalvi anual d'1 milió de litres de gasoil, 2.700 tones de CO2, 62 tones de NOx, 3 tones de NO2 i 2 tones de PM.

"La millora de la qualitat de l'aire és un objectiu primordial i és necessari que la flota d'autobusos de l'AMB contribueixi de manera efectiva a aquesta lluita, substituint els autobusos més antics i més contaminants per vehicles de baixes emissions", ha exposat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, que ha afegit que l'Administració ha de ser el primer exemple."Un paral·lelisme que ens agradaria que succeís, de mica en mica, amb el vehicles privats. Si realment són imprescindibles, cal que aquestes [energies] es vagin substituint progressivament per energies més netes", ha exposat Poveda.

Aquesta nova actuació es complementa amb la renovació de la flota autobusos de gestió directa de l'AMB, els de TMB, que està en procés de substituir i renovar aproximadament 300 autobusos per tecnologia híbrida, elèctrica i de gas natural. En total, durant aquest mandat, entre gestió directa i indirecta, l'AMB renovarà un total de 450 autobusos.

Documentos relacionados
Dónde
Marker
Seu de l'AMB