Premi 30 dies AMB bici

| Tema: Bicicleta, Movilidad y transporte

L'AMB lliura una bici elèctrica com a premi de la segona edició d'aquest concurs

Marta Casar, de Barcelona, ha rebut una bicicleta elèctrica com a guanyadora del sorteig del repte "30 dies AMB bici" que s'ha celebrat durant el mes d'abril. El lliurament del premi, que s'ha fet avui, ha anat a càrrec del vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda.

Casar ha superat el repte de circular un mínim de 21 dies en bicicleta durant el passat mes d'abril, compartint la seva experiència a Instagram.

Per fomentar l'ús de la bici com a mitjà de transport diari, l'AMB s'ha sumat un any més al repte internacional 30 dies en bici, un moviment ciutadà i comunitari per agafar l'hàbit d'anar en bicicleta de manera habitual. Segons les bases d'aquest concurs metropolità, es tractava d'agafar la bici durant un mínim de 21 dies del mes d'abril, fer una foto del repte cada dia i compartir-la a Instagram, acompanyada dels 3 hashtags següents: ##30diesAMBbiciBCN, #30DEB i #AMBbici.

Primer mapa metropolità d'ús de la bicicleta i d'altres activitats

A banda d'aquest concurs metropolità, l'AMB també ha participat amb l'Ajuntament de Barcelona al repte #30diesAMBbiciBCN i l'app Ciclogreen, on els quilòmetres recorreguts en bicicleta pels ciutadans es podien transformar en regals. Per registrar els quilòmetres i aconseguir els premis, calia descarregar aquesta app, que permet registrar els desplaçaments individuals en bicicleta. S'havien de fer per registrar almenys 30 quilòmetres pedalant durant el mes d'abril.

Gràcies a aquest nou registre de dades, s'ha pogut obtenir el primer mapa metropolità d'ús de bicicleta. Una de les vies que més ha destacat pel seu ús durant el mes d'abril ha estat el nou tram Bicivia 7 entre Esplugues de Llobregat i Barcelona. En menys de 2 mesos des de la inauguració, ja s'ha configurat com una via principal, amb més de 650 bicicletes diàries. Més de 4.300 per setmana. També destaca per la intensitat d'ús l'eix Gran Via, entre Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat, i la connexió pedalable entre Sant Cugat i Cerdanyola.

En total, durant el mes d'abril, a través de l'app, s'han registrat 11.483 viatges, que equivalen a 58.440 quilòmetres i 7.681 hores de circulació/conducció. El 69% dels participants han estat homes, i el 31% dones. El viatge tipus, analitzant la mitjana, és un trajecte 4,6 quilòmetres, amb una durada de 23,18 minuts i una velocitat de 12,3 km/h.

Durant el mes d'abril, l'AMB també ha col·laborat amb entitats, altres administracions públiques, botigues de bicis, diferents col·lectius, activistes i altres persones vinculades al món de la bici per dinamitzar el mes d'abril amb un seguit d'activitats relacionades amb la bicicleta, que s'han dut a terme als diferents municipis metropolitans. 

Documentos relacionados
Enlaces relacionados
Proyectos relacionados
  • Temas:
    Bicicleta, Bicicleta, Bicicleta
    Estado:
    En proceso
Dónde
Marker
Seu de l'AMB Barcelona