Més de 10.000 usuaris al Bicibox

| Tema: Bicicleta

Les dades s'han presentat coincidint amb el lliurament dels premis Ciutadà Bicibox 2017

El nombre d'usuaris del servei Bicibox, l'aparcament segur per a bicicletes privades de l'AMB, ha assolit i sobrepassat aquest primer trimestre de 2018 els 10.000 usuaris.

Concretament, si se'n fa un balanç anual, els usuaris del Bicibox l'any 2017 han augmentat en 2.172 usuaris respecte de l'any 2016, i han passat dels 7.718 usuaris el desembre de 2016 als 9.890 usuaris el desembre de 2017, la qual cosa significa un creixement del 28% durant el 2017. Un increment que es manté aquests primers mesos de l'any 2018, ja que a finals de febrer s'han sobrepassat els 10.200 usuaris. Cada mes es registren, de mitjana, més de 180 usuaris nous.

"Aquesta és una xifra significativa que l'AMB celebra i que, per a l‘organisme metropolità, posa de relleu l'èxit d'aquest servei per impulsar la bicicleta com un transport urbà més", ha dit el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda.

L'Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat i Sant Cugat del Vallès són els municipis metropolitans amb un nombre més elevat d'usuaris, seguits de Barcelona, Sant Joan Despí i el Prat de Llobregat.

Més bicis estacionades i més desplaçaments generats

La xifra total de bicicletes estacionades durant l'any 2017 va batre un nou rècord: va arribar a les 283.482 bicicletes estacionades l'any. Concretament, un 16,1% més que l'any 2017. La mitjana mensual de 2017 ha superat les 23.600 bicicletes estacionades per mes.

També s'ha incrementat en l´últim any l'ocupació dels mòduls d'aparcament del Bicibox i el nombre total acumulat de desplaçaments en bicicleta generats pel Bicibox, que va superar els 566.000 desplaçaments.

Premis Ciutadà Bicibox de l'any 2017

Després de la presentació de resultats, es va celebrar el lliurament dels Premis Ciutadà Bicibox de l'any, en l'acte anual de reconeixement als usuaris de Bicibox més actius del 2017 de cada municipi metropolità i també es va lliurar el carnet a la usuària número 10.000 del servei Bicibox.

Els premis Ciutadà Bicibox de l'any consten d'un total de 21 guardons, classificats en dues categories: 19 premis van reconèixer l'usuari de Bicibox més freqüent de cada municipi metropolità on està implantat el servei, amb un val per un sopar per a dues persones en un restaurant bikefriendly. Els altres dos guardons, amb una nit d'hotel bikefriendly, van ser per tenir un reconeixement a l'usuari i a la usuària amb més usos de Bicibox de tota la metròpolis. 

La cerimònia, celebrada al Centre Cultural Mercè Rodoreda, a Sant Joan Despí, va ser presidida pel vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda. "La bici és una peça més per aconseguir una mobilitat més sostenible i reduir els vehicles privats més contaminants". 

Documentos relacionados
Dónde
Marker
Centre Cultural Mercè Rodoreda Sant Joan Despí