L30 nova línia de bus metropolità

| Tema: Movilidad y transporte

La posada en marxa d'aquesta nova línia permet millorar la L10 amb nova freqüència i recorregut

L'AMB i l'Ajuntament de Sant Just Desvern posen en marxa la nova línia de bus metropolità L30, que farà un recorregut urbà dins del municipi de Sant Just Desvern i connectarà la plaça Parador, al centre del municipi, amb el barri de Mas Lluí.

La línia L30 duplica l‘oferta de transport públic al barri de Mas Lluí i el connecta amb el centre de Sant Just Desvern (plaça Parador), amb una freqüència de pas del bus de 20 minuts. Gràcies a la implantació d'aquesta nova línia, s'ha pogut modificar el recorregut de la L10 i millorar-ne la freqüència de pas a Sant Feliu de Llobregat, oferint així un servei cada 20 minuts a l'àmbit del Consell Comarcal.

Aquesta nova línia entra en funcionament el dia 9 de setembre.

"Amb aquesta nova línia, el barri de Mas Lluí dobla la seva oferta de transport públic, ja que fins ara passava un bus cada 40 minuts i ara en passarà un cada 20 minuts. El barri de Mas Lluí és un barri que ha anat creixent els darrers anys i s'espera que encara hi hagi més famílies que puguin anar-hi a viure", ha explicat, en declaracions prèvies a l'acte, Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB.

El servei de la nova L30 es presta entre la plaça Parador i el barri de Mas Lluís de Sant Just Desvern. L'interval de pas és de 20 minuts els feiners de dilluns a divendres, de 05.20 h a 22.45 h. Els dissabtes i feiners d'agost, cada 30 minuts, de 05.25 h a 22.35 h. Els festius, cada 30 minuts, de 08.20 h a 21.50 h.

Plànol del servei de la nova línia L30


Millora de la línia L10

D'altra banda, amb la posada en funcionament de la nova línia L30, també ha estat possible modificar el recorregut de la línia L10 a Sant Just Desvern i a Sant Feliu de Llobregat i millorar la freqüència de pas en el tram final de la línia. Aquesta línia té una demanda de passatgers molt important (uns 5.000 viatgers diaris i un total de 1,54 milions de viatgers anuals, segons les dades del 2016). D'aquesta manera la L10 pot oferir un servei de 20 minuts a l'àmbit del Consell Comarcal de Sant Feliu de Llobregat, enlloc dels 40 minuts que s'oferia fins ara. Aquesta modificació ajudarà a reduir el problemes de puntualitat de la línia L10, que és un dels aspectes que més reclamen els viatgers.

La inauguració la realitzen el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda i l'alcalde de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà.

Documentos relacionados
Dónde
Marker
Parada Rosa Luxemburg - Mas Lluí