Increment d'un 3,9% de viatgers

| Tema: Movilidad y transporte

El transport públic supera els 500 milions de viatgers respecte del mateix període del 2016

Imatge de la notícia

Entre el gener i el setembre del 2017, un total de 510,75 milions de viatgers han utilitzat el sistema de transport públic de metro i autobús (gestió directa i indirecta) de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), volum que representa un increment del 3,9% respecte al mateix període del 2016. Aquesta xifra torna a superar el rècord històric de viatgers del transport públic dels primers tres trimestres de l'any.

"Aquest creixement implica que, entre el gener i el setembre, als transports públics de l'AMB s'hi han incorporat fins a 19,18 milions de nous viatgers respecte al mateix període del 2016", explica el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, que en fa una valoració positiva. "I tot això, malgrat que el sistema de transport metropolità ha sofert diverses jornades de reivindicacions laborals i aturades, sobretot en el primer semestre de l‘any", ha remarcat Poveda, que ha detallat que, tenint en compte aquests factors i considerant calendaris homogenis, "l'increment de viatgers hauria estat de quasi el 4,7%".

Gràfic Total de viatgers AMB acumulats gener-setembre


Pel que fa a la gestió directa, és a dir, la realitzada pels serveis de TMB (metro i autobús TMB) l'evolució de viatgers ha continuat creixent respecte del mateix període de l'any anterior, amb un total de 443,29 milions de viatgers. En conjunt, les línies de gestió directa de bus i metro han guanyat 16,43 milions de nous viatgers, fet que representa un increment del 3,8% respecte del mateix període de l'any passat.

Pel que fa als serveis indirectes, han registrat un increment de viatgers del 4,2%. Això suposa més de 2,74 milions de nous viatges més durant el període gener-setembre de 2016. En total, han arribat a aconseguir més de 67,46 milions de viatges. Amb calendaris homogenis, l'increment hauria estat del 5,4%.

Gràfic Viatgers acumulats gener-setembre. Gestió Directa (TMB)

Gràfic Viatgers acumulats gener-setembre. Gestió Indirecta

Documentos relacionados