Expoelectric 2019

| Tema: Movilidad eléctrica

L'AMB present a la principal fira de la mobilitat elèctrica

Prop de 25.000 persones han visitat Expolectric 2019, la fira sobre vehicles elèctrics i energies renovables més important del sud d'Europa, en la qual l'Àrea Metropolitana de Barcelona participa com a entitat organitzadora i que impulsa la Generalitat de Catalunya, a través de l'ICAEN.

Aquesta edició, que ha comptat amb la participació de 55 expositors, també ha registrat un rècord de vehicles elèctrics i híbrids endollables exposats, tant d'automòbils, com de motos, bicicletes i patinets elèctrics. En aquest sentit, la fira ha incorporat més varietat de models de les principals marques automobilístiques del mercat, per donar resposta a les necessitats d'uns usuaris cada cop més exigents.

A més, l'esdeveniment ha posat de manifest com una ciutat 100 % elèctrica milloraria la qualitat de vida, amb una demostració única a Europa: per cinquè any consecutiu s'ha fet l'e-Concert, un concert en acústic patrocinat per Assegurances Catalana Occident, que s'ha celebrat aquest matí mentre circulaven diferents vehicles elèctrics entre l'escenari i el públic, sense cap tipus de contaminació acústica.

Espai Autoconsum

Aquest any, l'esdeveniment ha fet un pas endavant i s'ha consolidat com a referent no només de la mobilitat elèctrica, sinó també de les energies renovables: ha ofert un ampli ventall d'activitats per donar a conèixer i promoure l'autoconsum fotovoltaic entre els ciutadans.

En aquest sentit, la fira enguany ha inaugurat una nova activitat, l'Espai Autoconsum, on els visitants han pogut conèixer de primera mà l'anella energètica, el sistema que permet que l'Expoelectric esdevingui la primera fira del sud d'Europa a generar la seva pròpia energia elèctrica a través de l'autoconsum fotovoltaic i de vehicles interconnectats a la xarxa (V2G). Així, l'esdeveniment ha produït 150 kW/hora per subministrar l'electricitat a la zona expositiva.

L'anella energètica permet interaccionar de manera bidireccional els vehicles elèctrics amb la xarxa elèctrica. Així, l'electricitat de l'esdeveniment prové d'energia elèctrica d'origen renovable generada localment amb plaques fotovoltaiques, bateries d'emmagatzematge i les aportacions energètiques procedents de vehicles.

Activitats amb gran acollida

Els ciutadans han pogut participar i gaudir dels e-Col·loquis, opinant i fent preguntes sobre el vehicle elèctric, que un panell d'experts, moderat per Francesc Mauri, meteoròleg de TV3, s'ha encarregat de resoldre. Aquesta activitat, en format de debat obert, ha generat molt d'interès i una gran participació dels visitants.

D'altra banda, l'Expoelectric ha apropat la mobilitat de zero emissions i les energies renovables als més petits amb un conjunt d'activitats infantils, com els circuits de motos elèctriques i de karts elèctrics, combinats amb xerrades sobre seguretat viària i jocs infantils, per sensibilitzar els infants sobre la importància d'adquirir uns hàbits de consum energètic sostenibles i responsables en tots els àmbits.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados