Electrolineres a Expoelectric

| Tema: Movilidad eléctrica

Promoció de la xarxa metropolitana de càrrega de vehicles elèctrics

L'AMB ha estat present a la 8a edició de la fira Expoelectric promocionant la xarxa d'electrolineres metropolitanes que donen servei de càrrega als vehicles elèctrics. La fira, que se celebra a Barcelona del 4 al 8 d'octubre, és l'esdeveniment més important de vehicles elèctrics del sud d'Europa. Enguany, hi han participat prop de 70 expositors, tots ells companyies relacionades amb la mobilitat elèctrica, fet que consolida l'auge del vehicle elèctric i la tecnologia que l'envolta.

Les electrolineres metropolitanes són una xarxa pública de punts de recàrrega que consta d'un o de diversos punts de recàrrega. Les característiques dels punts són diverses per atendre qualsevol vehicle elèctric. El sistema funciona a través d'un registre previ, tant per formulari digital com a través d'una app, i permet recarregar el vehicle en qualsevol de les 10 electrolineres que fins ara s'han instal·lat a diversos municipis metropolitans.

Les electrolineres metropolitanes disposen de punts de recàrrega ràpida de tres connectors (Mennekes, CHAdeMO i COMBO CCS) i un punt de recàrrega lenta de dos endolls Schuko, que permeten recarregar la bateria d'una moto o d'una bicicleta elèctriques. Des de la inauguració de la primera electrolinera l'octubre de 2015, les electrolineres de l'AMB ja han distribuït més de 250.000 kWh, la qual cosa equival a un recorregut d'aproximadament 2.000.000 km sense emetre gasos contaminants a les ciutats metropolitanes.

Electrolineres metropolitanes

Una fira amb novetats

Enguany, la fira ha donat als visitants l'oportunitat de conèixer i provar a l'Expotest els últims models de vehicles elèctrics i híbrids endollables, disposar d'un circuit tancat de proves especial per a motocicletes i bicicletes elèctriques i d'un circuït en trànsit obert per a les proves de cotxes.

També s'han desenvolupat iniciatives úniques a escala europea que fomenten l'eficiència i l'estalvi energètic com l'e-Casa: llar eficient endollada al vehicle elèctric, els e-Col·loquis, un espai de debat obert a tots els visitants on poden participar amb les seves opinions i preguntes sobre el vehicle elèctric i que un panell d'experts s'encarregarà de resoldre.

L'Expoelectric també apropa la mobilitat de zero emissions als més petits amb els circuits de motos elèctriques i de karts elèctrics, combinats amb xerrades sobre seguretat viària i jocs infantils, per sensibilitzar els infants sobre la importància d'adquirir uns hàbits de consum energètic sostenibles i responsables en tots els àmbits.

A més, en aquesta vuitena edició, s'ha posat en marxa l'anella energètica, un sistema que ha permès que gran part de l'electricitat de l'esdeveniment provingués d'energia elèctrica d'origen renovable, generada localment amb plaques fotovoltaiques, bateries d'emmagatzematge i les aportacions energètiques procedents de vehicles.

La fira Expoelectric està impulsada per la Generalitat de Catalunya, a través de l'Institut Català d'Energia (ICAEN), l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, ENGINYERS BCN i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), i compta amb la participació de diferents marques automobilístiques, empreses que ofereixen solucions per al vehicle elèctric i companyies que utilitzen vehicles elèctrics a la seva flota. 

Documentos relacionados
Dónde
Marker
Expoelectric Barcelona