Dispositius especials d'estiu

| Tema: Autobuses

Transport públic per la revetlla de Sant Joan i reforços de cara a l'estiu

L'AMB reforça durant l'estiu diverses línies de servei de bus metropolità per desplaçar-se per la metròpolis. Aquests reforços van entrar en funcionament a partir del 23 de juny, coincidint amb el dispositiu especial planificat amb motiu de la revetlla de Sant Joan.

El trencament de l'estacionalitat del mes d'agost i l'accés a les platges són el dos motius principals dels reforços que s'han previst per a aquest estiu 2018 a les platges metropolitanes:

  • Millora del recorregut de les línies L94 i L95, que reforça l'accés a les platges de Gavà i Castelldefels: aquest any les línies L94 i L95 circulen per l'avinguda d'Europa a Gavà i pel passeig de la Marina de Castelldefels, de manera que es reforça significativament l'eix de la platja d'aquests dos municipis. Durant el període estival (entre l'1 de juny i l'11 de setembre) les línies L94 i L95 circulen amb freqüències de pas de 15 i 20 minuts, respectivament.
  • S'amplien les setmanes de servei d'estiu de la línia Ga1, de Gavà: el servei, que es va posar en marxa l'1 de juny, s'amplia aquest any fins l'11 de setembre. L'any passat va estar en funcionament 8 setmanes (del 7 de juny al 7 d'agost) i aquest any estarà actiu 14 setmanes (de l'1 de juny a l'11 setembre).
  • Des d'aquest estiu, la línia VB4, que connecta Viladecans amb la platja, circula amb un vehicle elèctric.
  • Ampliació del recorregut de la línia L77, de la T1 de l'aeroport, fins a la platja de Gavà: durant els mesos de juliol i agost, l'AMB amplia el recorregut d'aquesta línia, que connecta Sant Jan Despí, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat i el Prat de Llobregat (fins a la T1 de l'aeroport). La línia arriba durant aquests dos mesos fins Gavà Mar. A banda, s'hi afegeix un vehicle addicional. Es tracta d'una prova pilot impulsada per l'AMB per valorar la resposta dels usuaris davant d'aquest nou servei. 
Dispositiu especial Sant Joan

El passat dissabte 23 de juny, nit de la revetlla de Sant Joan, es va posar en marxa el servei previst per a les nits de dissabte i, en determinats mitjans i línies, es van reforçar aquests serveis davant la gran afluència de viatgers.

El metro va donar servei durant tota la nit i els trens van circular sense interrupció des de les 5 de la matinada de dissabte 23 de juny, fins a les 12 de la nit del dia 24.

Pel que fa al transport metropolità d'autobusos, es va reforçar la línia de Nitbus N16, que connecta Barcelona amb Castelldefels. La N16 també passa per l'Hospitalet, el Prat de Llobregat, Viladecans i Gavà, la franja litoral, que és molt freqüentada durant la revetlla de Sant Joan. Concretament, en aquest cas es van posar 3 autobusos més, per ampliar la capacitat del servei i evitar que els autobusos circulessin plens i els usuaris s'haguessin d'esperar a les parades.

Documentos relacionados