Ciutats del futur, vehicles del futur

| Tema: Movilidad y transporte, Movilidad sostenible

AMB, Seat i MAN analitzen com serà la mobilitat metropolitana en 20 anys

Els dies 19 i 20 les empreses SEAT i MAN celebren les jornades tècniques "City of the Future, Vehicle of the Future" amb l'objectiu de predir una visió, a 20 anys vista, en el sector de la mobilitat. L'AMB ha presentat i compartit, durant una visita a la fàbrica SEAT de Martorell, el document: Visió de la mobilitat de l'AMB el 2035. La presentaciói l'ha realitzat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda. "Volem aportar finestres d'opinió i tendència, per això hem acceptat el repte proposat per MAN i SEAT per reflexionar sobre el futur de la mobilitat", ha exposat Poveda durant la visita a la fàbrica.


"Estem en un canvi de model de la mobilitat. A 20 anys vista preveiem que es consolidarà l'electrobilitat, amb un canvi del model energètic, i els sistemes de transport compartit, com el carsharing, que complementaran els grans transports de masses com el metro, el bus, el ferrocarril i el tramvia", ha apuntat Poveda, que ha recordat que l'AMB treballa en el desplegament d'una xarxa de punts de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics i del carsharing amb els municipis metropolitans.

"Per això es preveu una integració més efectiva dels diferents sistemes de transport, amb més intermodalitat i serveis agregats de valor afegit. Per exemple, des de l'AMB, per afavorir aquestes nous escenaris estem treballant amb Renfe i Adif sistemes reservats de park&ride per a ús exclusiu d'usuaris de transport públic al voltant de les estacions de Rodalies de la metròpolis", ha explicat Poveda.

"En un futur a mitjà-llarg termini, destacarà el que ara coneixem com mobility as a service (MaaS), la gestió de tota l'oferta pública i privada de transport", ha exposat també Poveda. "Per això les administracions hem de treballar per promoure també aquesta informació i publicar-la tant en canals propis com en open data, per democratitzar-ne l'accés", ha afegit, sense oblidar-se de recordar a tots els presents un dels objectius prioritaris de l'AMB: la millora de la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació atmosfèrica.

El vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB ha estat acompanyat per Ramón Paredes, vicepresident de Relacions Governamentals i Institucionals de SEAT i Grup Volkswagen a Espanya, Carles Romaní, gerent de Relacions Institucionals del Grup Volkswagen a Espanya, Ciriaco Hidalgo, gerent de Relacions Governamentals, i Ben Kraaijenhagen, vicepresident Foresight&Environment de MAN Truck&Bus AG. 

Aquest tallers s'emmarquen dins d'unes jornades internacionals periòdiques organitzades a diferents ciutats del món per aquestes dues empreses del grup Volkswagen

Documentos relacionados
Enlaces relacionados
Dónde
Marker
SEAT Martorell