Cercador d'etiquetes ambientals

| Tema: Contaminación

Aplicació per saber quina etiqueta ambiental correspon a un vehicle concret



L'AMB ha llançat una senzilla aplicació que permet que tots els ciutadans de l'Estat espanyol sàpiguen el tipus d'etiqueta ambiental de la DGT que correspon al seu vehicle. Aquests adhesius són l'instrument que serveix per classificar els vehicles segons el grau de contaminació que generen i que està facilitant a les administracions competents, com és el cas de l'AMB, la restricció de la circulació dels vehicles més contaminants.

Aquesta eina, que només requereix la introducció de la matrícula del vehicle, està pensada per donar resposta als casos en què els propietaris encara no hagin rebut de la DGT l'etiqueta ambiental corresponent, tot facilitant-los que puguin saber si podran fer servir el seu vehicle en els moments en què la circulació a la metròpolis de Barcelona estigui restringida per motius de contaminació. Tal com va anunciar l'organisme metropolità la setmana passada, en un primer moment, aquestes restriccions es duran a terme en episodis de contaminació atmosfèrica elevada i, a partir de l'any 2020, de manera permanent a l'anella formada per les rondes i a l'interior del seu perímetre.

Un cop introduïda la matrícula a l'aplicació web, la cerca determinarà 6 possibles resultats: el tipus d'etiqueta (Zero, Eco, B o C), l'especificació que es tracta d'un vehicle pendent de classificació o l'opció "sense etiqueta", en el cas dels cotxes més contaminants.

L'aplicació, dissenyada per l'AMB basant-se en les dades de la DGT, és de caire informatiu i forma part de les mesures i accions de l'AMB per establir zones de baixes emissions a l'àrea metropolitana de Barcelona, tal com ja es fa en més de 220 ciutats d'Europa, i aconseguir així reduir l'elevada contaminació atmosfèrica a la metròpolis.

Accedir al cercador d'etiquetes ambientals

Documentos relacionados