TeRRIFICA, acció contra el canvi climàtic

| Tema: Cambio climático

L'AMB participa en la primera conferència en línia d'aquest projecte d'escala europea

Només caldrà seguir el web TeRRIFICA o el perfil de Twitter @TeRRIFICA per participar en la primera conferència en línia d'aquest projecte, que implica sis països europeus en la lluita contra el canvi climàtic, i del qual l'AMB forma part.

El 22 de maig de 2019, de 10.00 a 14.00 (hora CEST / Brussel·les), TeRRIFCA analitzarà com la ciutadania, per mitjà de la cocreació, pot tenir un impacte real en l'adaptació del territori als reptes que planteja el canvi climàtic.

La inscripció gratuïta és oberta per correu electrònic a: hannah.hoff@uni-vechta.de

Aquesta acció s'emmarca dins de l'objectiu estratègic de combatre i mitigar el canvi climàtic, i vol analitzar les millors pràctiques davant dels reptes ambientals futurs. En aquest projecte, vuit institucions (entre les quals es troba l'AMB) treballen conjuntament per fomentar la competència per a l'adaptació al canvi climàtic, amb un enfocament específic en investigació i innovació responsables (RRI) i objectius de desenvolupament sostenible (SDG).

Experts i ciutadania

La conferència començarà amb la xerrada d'experts sobre cocreació, impartida per la doctora Angela Connelly (Universitat de Manchester). També oferirà exemples de bones pràctiques de sis regions pilot de Bielorússia, França, Alemanya, Polònia, Sèrbia i Espanya, que combinen processos de cocreació amb estratègies d'adaptació i mitigació del canvi climàtic. Per part de l'AMB, Ana Romero, cap de servei d'Educació i Sostenibilitat de l'àrea de Medi Ambient, exposarà les diferents estratègies metropolitanes en aquest àmbit, centrades especialment en el programa Compartim un Futur. També intervindrà en la xerrada Quim Brugué, catedràtic de Ciència Política a la Universitat de Girona (UdG).

La conferència està organitzada per la Science Shop Vechta/Cloppenburg, de la Universitat Vechta, en el marc del projecte H2020 TeRRIFICA. L'ACUP (Associació Catalana d'Universitats Públiques) s'encarrega, juntament amb l'AMB, de coordinar la prova pilot del projecte, en la qual participen experts, diferents actors clau i grups d'investigadors de les universitats públiques catalanes.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados