Setmana sense soroll

| Tema: Contaminación, Educación ambiental

Del 23 al 29 d'abril, aturem el soroll!

Imatge gràfica de la campanya

El programa d'educació ambiental "Compartim un futur" posa a disposició de públic adult i escolar diferents activitats relacionades amb la prevenció de la contaminació acústica. Del 23 al 29 d'abril se celebrarà a Catalunya la 2a Setmana Sense Soroll (SSS) amb la intenció de donar visibilitat a totes aquelles iniciatives, tant públiques com privades, que treballin per conscienciar la ciutadania sobre les causes i els efectes de la contaminació acústica, que donin eines de gestió i control per fer-hi front i que impulsin la col·laboració entre administracions per oferir una solució més ràpida i eficaç per a aquest problema.

Durant l'esdeveniment, els agents implicats (administracions, universitats, empreses...) duran a terme activitats, jornades i altres recursos de sensibilització i formació sobre contaminació acústica amb la finalitat de fer entendre de quina manera incideix sobre la salut ambiental i de les persones i promoure hàbits més responsables.

La contaminació acústica genera perjudicis per a la qualitat de vida perquè el soroll dificulta el descans, afecta el sistema auditiu, dificulta la comunicació i pot alterar el comportament de les persones i generar conflictes socials. És important mantenir el nivell de confort acústic per garantir una bona salut ambiental i conviure respectuosament amb les persones i l'entorn.

Totes aquestes aqctivitats relacionades amb el soroll s'ofereixen també durant els mesos d'abril i maig. A la guia didàctica del programa "Compartim un futur" també es poden trobar altres recursos i activitats complementàries sobre contaminació acústica.

Documentos relacionados