Reduïm els residus i la seva toxicitat

| Tema: Sostenibilidad

Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Del 27 al 25 de novembre se celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, una iniciativa que promou la implementació d'accions de sensibilització arreu d'Europa sobre els recursos sostenibles i la gestió de residus.

Cada edició promou una temàtica concreta amb l'objectiu comú d'augmentar l'impacte de la campanya a escala europea. Enguany el dia temàtic 17 de novembre se centra en la "Prevenció de residus perillosos: Time to detox!"

Propostes del programa Compartim un Futur

Quins residus genera el nostre consum? Comprem més del que necessitem? Reparem els objectes que s'han espatllat, o bé els rebutgem? Com es gestionen el residus industrials? Reflexions com aquestes són les que es treballen al llarg de l'any en el programa educatiu metropolità Compartim un Futur.

Visites com les que ofereix el programa ajuden a aprofundir sobre la gestió d'aquests tipus de residus i a conèixer les alternatives dins de l'economia circular que ofereix l'AMB en les seves instal·lacions.

Pel que fa a la necessitat de prevenir els residus, el dia 28 de novembre se celebrarà el Dia Mundial contra el Consumisme, amb l'objectiu de motivar els ciutadans a prendre accions de consum responsable: el consum  moderat, informat, reflexiu i conscient, tenint en compte criteris de sostenibilitat cultural i ambiental. 

Documentos relacionados