Compromís amb el medi ambient

| Tema: Cambio climático, Sostenibilidad

L'AMB presenta en el Dia Mundial del Medi Ambient les seves eines contra el canvi climàtic

L'AMB, coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient ha recordat la seva tasca a favor del medi ambient i les eines de les quals disposa, i aplica, per lluitar contra el canvi climàtic i reduir els efectes que té en el territori metropolità.

L'administració metropolitana disposa d'iniciatives de mitigació i adaptació, com són la seva pròpia estratègia de gestió del carboni, els projectes de transició energètica i els plans d'adaptació al canvi climàtic (tant el metropolità com els locals).

D'altra banda, l'Observatori Metropolità del Canvi Climàtic de l'AMB (METROBS), que sorgeix de la col·laboració entre el Grup d'Experts en Canvi Climàtic de Catalunya (GECCC) i l'AMB, ha generat vuit estudis que avaluen com el canvi climàtic afecta l'àrea metropolitana i com s'hi poden establir mesures d'adaptació. Recentment, l'AMB ha iniciat la publicació d'aquests estudis en format divulgatiu per facilitar el coneixement dels impactes del canvi climàtic sobre l'àrea metropolitana a un públic generalista. 

Els efectes del canvi climàtic al litoral i l'efecte illa de calor de les ciutats han estat els darrers estudis divulgatius publicats.

Estudis METROBS

Entre els impactes de més rellevància en el territori metropolità es troba l'increment del nivell del mar, que pot arribar a afectar greument tot el litoral metropolità. En l'escenari més desfavorable, el nivell del mar l'any 2100 seria 1,8 m superior a l'actual. Lligat a l'increment de temperatures en les zones urbanes es preveu un increment de la temperatura mitjana d'entre 1,4 i 4,4 ºC amb una tendència de riscs més elevats d'incendis i increment d'episodis de pluges extremes.

Coincidint amb la celebració planetària del Dia Mundial del Medi Ambient, Eloi Badia, vicepresident de Medi Ambient de l'AMB, ha lamentat la retirada dels EUA de l'Acord de París sobre el canvi climàtic, i ha recalcat "el compromís de l'AMB de reduir un 40% les emissions de canvi climàtic el 2030 i la necessària transició cap a un model energètic democratitzat i basat en l'estalvi, l'eficiència i la producció local d'energies renovables".

Un ventall d'activitats

Les accions que realitza l'AMB per protegir el medi ambient, també estan dirigides a la sensibilització de la ciutadania per donar a conèixer criteris de sostenibilitat i conscienciar sobre els problemes del canvi climàtic. En aquest sentit, el programa Compartim un futur disposa de diverses activitats que permeten conèixer les instal·lacions, el tractament i la gestió sostenible que es fa de l'aigua i dels residus metropolitans, així com propostes vinculades a la difusió de bones pràctiques i hàbits que fomenten la sostenibilitat.

Documentos relacionados
Publicaciones relacionadas