Augment del subministrament d'aigua

| Tema: Aigua

Entra en funcionament l'estació de regeneració d'aigües del Prat de Llobregat

Aquesta setmana ha entrat en funcionament el sistema terciari de la depuradora del Prat o estació de regeneració d'aigües (ERA), que per mitjà d'un tractament especial fisicoquímic, de filtració i desinfecció UV dona com a resultat una aigua apta per ser abocada riu amunt, en cas de necessitat, per exemple davant d'una alerta per sequera. Habitualment, i en casos de normalitat, l'aigua sortint de la depuradora s'aboca, amb totes les garanties, mar endins.

Malgrat que en les últimes setmanes les condicions climàtiques han permès una certa recuperació del nivell dels embassaments, i la situació no és tan crítica com ho ha estat aquest hivern, la posada en marxa d'aquesta instal·lació és clau per augmentar la garantia de subministrament a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Aquesta mesura ha estat possible gràcies al conveni de col·laboració entre l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i l'AMB, que garanteix el finançament per a l'explotació de la instal·lació. L'ACA aportarà el finançament fins a un màxim de 4,5 milions d'euros (en funció dels volums d'aigua tractada) per garantir-ne l'explotació, així com l'adequació d'aquesta infraestructura.

Documentos relacionados
Equipamientos relacionados
Dónde
Marker
ERA el Prat de Llobregat El Prat de Llobregat