Aquest hivern, estalviem energia

| Tema: Energia

L'AMB disposa d'eines i activitats per aprendre a evitar el malbaratament energètic

Estalviem energia aquest hivern

Gener i febrer són dos mesos que es caracteritzen per les baixes temperatures i les poques hores de llum diürna. Per això, en aquestes dates el consum energètic sovint es dispara, tant per l'ús dels aparells de climatització, com per la il·luminació i, fins i tot, pel consum energètic associat al transport.

El programa Compartim un futur (PMES 2014-2020) disposa de diferents activitats per saber més sobre l'energia i també disposa del servei digital "Llar eficient", que permet, de manera interactiva, conèixer bones pràctiques sobre el consum de l'energia a casa i al carrer.

Llar eficient

A banda de les eines, des del programa es donen un seguit de consells per no malbaratar l'energia, especialment a través de la reducció del consum, ja que això no només contribueix a estalviar en les factures, sinó també a disminuir el nostre impacte ambiental.

Així, es recomana reduir el consum total de llum, un 6% del consum total als mesos d'hivern, substituint les bombetes incandescents per llums leds, sobretot en zones de la casa que passen moltes hores il·luminades.

A la llar també és important controlar la climatització tenint els termòstats a 21 ºC. Cal tenir en compte que l'ús d'aparells de climatització pot suposar més del 40% de la despesa energètica de les llars. Per altra banda, cada grau de temperatura de més augmentarà el consum entre un 6% i un 8%. També cal saber que entre un 20% i un 40% de la despesa en calefacció es perd per les finestres, per  la qual cosa és molt important tenir un bon aïllament.

També s'aconsella optar pel transport públic en els desplaçaments (és fins a 5 vegades més eficient energèticament que viatjar en cotxe privat) o, per exemple, compartir vehicle. 

Documentos relacionados