Activitats d'hivern a les platges

| Tema: Sostenibilidad

Vols conèixer l'ecosistema de les platges metropolitanes?

Espai de dunes a les platges on es realitzen activitats durant l'hivern

Quan acaba la temporada d'estiu, els ciutadans abandonem les platges després de mesos de lleure però, més enllà, les platges metropolitanes són entorns rics i plens de vida, amb una diversitat que val la pena descobrir.

L'activitat "Coneguem l'ecosistema de les platges metropolitanes" està destinada a grups de lleure, famílies i escolars de cicle mitjà d'educació primària i pretén visualitzar el patrimoni natural que trobem a les platges. Amb l'objectiu de demostrar que la platja és plena de vida, els participants realitzen diverses dinàmiques que els permetran explorar la sorra per trobar petxines i observar rastres, treballar l'orientació, la formació de les platges, les diferents tipologies de platges, identificar les plantes que viuen a la sorra...

També es dedicarà un espai a analitzar els residus que es troben a la sorra i els problemes que suposen. L'activitat finalitza amb una reflexió sobre l'ús que fem de les platges, els impactes de la pressió humana sobre aquests espais i què podem fer per preservar-les.

L'activitat compta amb un dossier educatiu pels participants que pauta les diferents dinàmiques de treball i un dossier pels responsables del grup, per tal de conèixer els continguts que es tracten.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados