"Madrid+Natural"

| Tema: Cambio climático

L'AMB presenta la seva estratègia climàtica en unes jornada sobre adaptació al canvi climàtic

L'AMB va participar el dia 2 d'octubre en les jornades organitzades per l'Ajuntament de Madrid sobre adaptació al canvi climàtic. La Direcció de Serveis Ambientals de l'AMB hi va presentar el Pla clima i energia 2030, amb algunes de les estratègies que ja fa anys que es porten a terme (permeabilització de sòls mitjançant tècniques de drenatge urbà sostenible, instal·lació d'energia solar a cobertes públiques, etc.), alhora que va assenyalar nous reptes, especialment en zones urbanes denses, on les cobertes són un espai que cal alliberar per a diferents estratègies de verd i/o energia, en la línia de les anomenades cobertes productives o mosaic.

Programa "Madrid+Natural"

Sota la idea central que les ciutats del món tenen el repte d'adaptar-se al canvi climàtic i que, actualment, la implantació de les anomenades solucions basades en la natura (SBN) comença a generalitzar-se com una estratègia cabdal, a la jornada es va parlar del programa Madrid+Natural, que s'està implementant des de fa quatre anys. Després, l'entitat Tecnalia va exposar la multiplicitat d'eines i marcs que existeixen actualment per mesurar i avaluar l'efectivitat de les mesures d'adaptació.

Finalment, es va fer una visita al barri d'Usera per conèixer la proposta de regeneració i renaturalització de l'itinerari "De Río a Pradolongo" sortint des del centre cultural de Matadero, on s'ha celebrat la jornada.

Tal com va assenyalar Paco Heras, director de l'Oficina Española de Cambio Climático, durant la jornada: "La mitigació i l'adaptació al canvi climàtic no són estratègies alternatives, sinó complementàries, i han de ser considerades conjuntament: només reduint al mínim les emissions netes serà abordable l'adaptació climàtica". 

Documentos relacionados
Enlaces relacionados
Publicaciones relacionadas
  • Estratègia del carboni 2030
    Tema:
    Cambio climático
    Tipo:
    Divulgativo
    Público:
    Educació no reglada, ciutadania, famílies i lleure
    Edición:
    Folleto
    Soporte:
    Electrónico
Dónde
Marker
Centro de Cultura "Matadero Madrid"