Remodelació de la planta de Molins de Rei

| Tema: Residuos

Inversió de 4M€ per remodelar la nau i renovar maquinària d'aquesta planta de triatge

Interior de la planta remodelada
Interior de la planta remodelada | Premsa AMB
L'alcalde de Molins de Rei Joan Ramon Casals, el Gerent de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Ramon Torra, i el director de l'Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, han visitat aquest migdia la planta de triatge de Molins de Rei, després de les àmplies remodelacions i actualitzacions que s'hi han fet durant els últims mesos. Està previst que la instal·lació estigui en funcionament al 100% a partir del proper dilluns, 19 de gener.

Les obres han consistit en l'ampliació de la coberta de la nau en un 45% i la renovació total de la maquinària per adaptar-la a les últimes tecnologies, que permetran augmentar de manera important el rendiment que la planta oferia fins ara. Amb aquestes millores, la instal·lació tindrà capacitat per recuperar més de 5.000 tones de materials, més d'un 30% de les 16.000 tones de residus que rep anualment.

Els treballs de millora, que s'han dut a terme al llarg de l'any 2014, han estat finançats per la Generalitat, a través de l'Agència de Residus de Catalunya per mitjà d'una subvenció, i l'import total ha estat  3,9 MEUR.

Aquesta planta està en funcionament des de l'any 1999, i només s'hi havien fet petites actuacions de condicionament el 2001, consistents en la instal·lació de vestuaris i d'una cabina de selecció de residus voluminosos.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados