Nanosensors contra la contaminació

| Tema: Contaminación, Relaciones internacionales

Mesurament de la qualitat de l'aire amb nanosensors col·locats en bicicletes i persones

L'AMB ha començat la prova pilot del projecte europeu NanoSen AQM, amb la instal·lació de diferents tipus de sensors a Sant Cugat del Vallès, un dels tres municipis on es durà a terme la prova pilot.

Sant Cugat ha estat el primer dels municipis metropolitans que participen en la prova pilot del projecte europeu NanoSen AQM Interreg Sudoe, liderat per l'AMB, AIGUASOL i la Generalitat de Catalunya. La iniciativa permetrà mesurar la qualitat de l'aire en moviment a través de nanosensors instal·lats en bicicletes i en persones que tinguin una rutina d'anar en bici o caminar diàriament.

La finalitat és veure la fiabilitat d'aquests sensors en moviment i mesurar la contaminació en diferents punts del municipi a través dels voluntaris que portaran els sensors: dos voluntaris es desplaçaran a peu pel municipi i portaran el sensor al cinturó i quatre voluntaris es desplaçaran en bicicleta pel municipi i portaran el sensor fixat al manillar. També hi haurà un sensor ubicat en un element municipal de la rambla del Celler i sensors a l'estació fixa de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) de la Generalitat de Catalunya situada al parc de Sant Francesc de Sant Cugat del Vallès.

El paper de l'AMB en aquest projecte és obtenir dades (mitjançant els nanosensors) de la presència dels principals contaminants atmosfèrics que afecten el territori metropolità (CO2, NO2, O3, PM10 i PM2,5).

El projecte NanoSen AQM Interreg Sudoe està destinat a impulsar noves tecnologies en el camp de la qualitat de l'aire. Tot i que estava previst per al 2020 i es va ajornar a causa de la situació epidemiològica, ara es desenvoluparà simultàniament en diferents regions europees al llarg del primer trimestre del 2021. Dins dels municipis metropolitans, també es faran proves a l'Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs.

Documentos relacionados
Proyectos de cooperación relacionados
  • NanoSen-AQM
    Zona de actuación:
    Europa
    Tema:
    Smartcities
    Estado:
    $languageUtil.get($locale, $estat.text)
Dónde
Marker
Sant Cugat del Vallès