Inversió al CTRM de Gavà-Viladecans

| Tema: Residuos

Vuit milions d'euros per renovar aquesta planta de residus

Visita a la CTRM de Gavà-Viladecans
Visita a la CTRM de Gavà-Viladecans
S'ha presentat el projecte de reforma del Centre de Tractament de Residus Metropolitans (CTRM) de Gavà-Viladecans que implicarà la inversió de 8 milions d'euros per renovar aquesta planta que processa els envasos i residus voluminosos de bona part del territori metropolità. L'objectiu d'aquesta inversió és aconseguir una instal·lació més eficient, sostenible i segura.

La inversió permetrà instal·lar a una nau, una nova línia per al tractament de residus voluminosos, que fins ara estava situada a l'aire lliure. Aquesta nova línia passarà a ser una de les més modernes d'Europa, comptant amb diferents equips segons la mida i material del residu. Està previst que les obres de millora comencin aquest mes de juliol, i que finalitzin en acabar el 2014.

El CTRM de Gavà-Viladecans s'encarrega de processar els residus de la fracció envasos procedents de la recollida selectiva, separant els diferents materials (PET, PEAD color, PEAD natural, plàstic mixt, ferro, alumini, etc.) per enviar-los posteriorment a les pertinents instal·lacions de reciclatge i donar-los una nova vida.

El CTRM també compta amb una altra línia que processa els residus voluminosos de la zona del Baix Llobregat, tant els que provenen de la recollida com de les deixalleries.

La planta té capacitat per tractar 24.000 tones/any d'envasos i 50.000 tones/any de residus voluminosos i està operada per TERSA, empresa pública participada per l'Ajuntament de Barcelona (58%) i l'AMB (42%).

La presentació de la inversió va anar a càrrec de la vicepresidenta de Medi Ambient de l'AMB, Assumpta Escarp.

Documentos relacionados