Hàbits i sistema alimentari

| Tema: Sistema alimentario

Noves activitats educatives per fomentar hàbits sostenibles

Fruita i verdura tallada sobre una taula

El programa d'educació ambiental Compartim un Futur i l'Agència de Desenvolupament Econòmic han desenvolupat dos recursos educatius amb relació al sistema alimentari que volen fomentar hàbits sostenibles entre la població, promoure el pensament crític i oferir als ciutadans eines i valors necessaris per forjar un futur sostenible des de l'àmbit alimentari.

Els títols d'aquests recursos són "Ets el que menges. Hàbits alimentaris que treballen a favor teu" i "Som el que mengem. Implicacions socials i ambientals de la nostra alimentació" que, per al curs 2018-2019, s'ofereixen als centres de primària (cicle mitjà i superior) i secundària (ESO) del territori.

Aliments de proximitat, producció agrària i malbaratament alimentari

Quant a la proposta adreçada a alumnes d'educació primària, la temàtica es basa principalment en l'alimentació saludable. És una activitat orientada a reflexionar sobre la incidència dels hàbits alimentaris en la nostra salut i qualitat de vida, present i futura. 

Pel que fa a la segona proposta, dirigida als alumnes de primer i segon cicle de l'ESO, se centra principalment en la la producció i el consum d'aliments, així com les seves implicacions i impactes. 

Amb aquestes activitats, l'AMB inicia una línia de treball per fomentar el consum d'aliments de proximitat, valoritzar la producció agrària metropolitana i reduir el malbaratament alimentari, tot des de la perspectiva de la sostenibilitat.

Documentos relacionados