12 centres amb projectes ApS

| Tema: Educación ambiental

L'AMB aposta aquest nou model educatiu d'aprenentatge i servei (ApS)

Nois participant a un projecte ApS

El resultat de la convocatòria que l'AMB va obrir al maig de 2019 per aquest curs 2019-2020 ha estat la selecció de 12 centres educatius públics de secundària per dur a terme un projecte d'Aprenentatge per Servei ambiental (ApS) amb l'assessorament del Compartim un futur.

L'Aprenentatge i Servei és una metodologia que combina l'aprenentatge dels participants i el servei a la comunitat en un sol projecte. D'aquest manera, els i les joves es formen mentre treballen sobre les necessitats reals de l'entorn, amb l'objectiu de millorar-lo. Aquest curs és obligatòria la integració d'un projecte d'aprenentatge i servei dins de les activitats curriculars de 3r i 4t d'ESO.

Des del curs 2015-2016 el Compartim un Futur promou projectes ApS i Servei comunitari de tipus ambiental. Fins ara, s'oferien diverses opcions per dur a terme de forma autònoma. Com a novetat, enguany, s'ha decidit dur a terme un assessorament a nivell presencial i seguiment dels projectes dels centres seleccionats. Així doncs, l'AMB passa a jugar un paper més actiu de participació directa en el desenvolupament d'aquest nou model educatiu.  

Els centres educatius seleccionats es troben situats en diferents municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona: l'Hospitalet de Llobregat, Barcelona, Badalona, Sant Vicenç dels Horts, Barberà del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Boi de Llobregat i Gavà. D'entre aquests, un treballarà sobre la rehabilitació energètica d'edificis residencials. La resta de centres han pogut triar entre dues temàtiques diferents: la reducció dels envasos (Dràstics amb els plàstics) i el control de la qualitat de l'aire (Vigilants de l'Aire).

Documentos relacionados
Enlaces relacionados
Publicaciones relacionadas
  • Imatge de la publicació
    Tema:
    Sostenibilidad, Salud ambiental
    Tipo:
    Didáctico
    Público:
    Formació reglada
    Edición:
    Dossier
    Soporte:
    Electrónico
  • Imatge de la portada de la publicació
    Tema:
    Residuos
    Tipo:
    Didáctico
    Público:
    Formació reglada
    Edición:
    Dossier
    Soporte:
    Electrónico
  • Imatge de la publicació
    Tema:
    Sostenibilidad, Salud ambiental
    Tipo:
    Didáctico
    Público:
    Formació reglada
    Edición:
    Dossier
    Soporte:
    Electrónico