Seguiment de programes d'ocupació

| Tema: Mercat laboral

Valoració dels projectes del Programa de dinamització del mercat de treball

Han començat, de manera virtual, les visites de seguiment dels projectes del Programa de dinamització del mercat de treball inclòs al Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals.

El personal tècnic del Servei de Polítiques Socials de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB ha contactat amb els interlocutors municipals i amb els beneficiaris finals per videoconferència, per valorar l'aplicació del Programa. Normalment, aquestes visites es fan de manera presencial, però la pandèmia de covid-19 ha obligat a modificar els procediments.

Els primers municipis on s'ha començat a fer el seguiment són Sant Joan Despí, Ripollet, Sant Andreu de la Barca, Gavà, Begues, la Palma de Cervelló i Badia del Vallès. Es tracta de projectes que es van iniciar durant els mesos de juliol i agost.

La finalitat d'aquestes visites és confirmar, juntament amb els equips tècnics municipals, que tot avança tal com s'estableix en el projecte aprovat, que es compleixen totes les obligacions establertes en les bases del Programa i, si és necessari, resoldre incidències. També permeten fer una valoració de l'impacte dels projectes al territori, no només quantitativament, sinó també qualitativament, en recollir les valoracions i opinions de les persones beneficiàries finals.

Cal destacar l'esforç efectuat per part dels ajuntaments per adaptar-se a la nova manera de treballar. En aquest sentit, procediments com els processos de selecció, també s'han adaptat per complir els protocols de prevenció de la covid-19.

L'Ajuntament de Ripollet va ser un dels primers d'iniciar projecte. L'equip municipal i les persones implicades n'han valorat el resultat molt positivament, tant pel que fa als processos de selecció portats a terme com per la posada en marxa de les contractacions que el projecte preveu.

El Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2020-2023 es va posar en marxa al febrer del 2020. Aquest Pla està integrat per dos programes metropolitans: el de dinamització del mercat de treball i el de foment de la cohesió social. Des del moment de l'aprovació del Pla, els ajuntaments del territori participants al Programa de dinamització del mercat de treball van començar a presentar projectes, i actualment l'AMB els està acabant d'aprovar.

Documentos relacionados