Més pes de les ciutats en el disseny del FEDER

| Tema: Desarrollo socioeconómico

Collboni reclama més protagonisme de les ciutats en la planificació de desenvolupament econòmic de la UE

El vicepresident de Desenvolupament Social i Econòmic, Jaume Collboni, va demanar, el passat 10 de juliol durant una visita institucional a Brussel·les, més pes de les ciutats i les àrees metropolitanes en el disseny del fons FEDER i les polítiques econòmiques de la unió, i un compromís ferm amb el corredor mediterrani com a infraestructura positiva per a tota la Unió Europea.

Collboni va dur a terme una missió institucional a Brussel·les per reclamar un paper més destacat de les ciutats en el desenvolupament econòmic d'Europa. El vicepresident metropolità es va reunir amb la comissària de Política Regional, Corina Cretu, el comissari d'Afers Econòmics i Financers, Fiscalitat i Duanes, Pierre Moscovici, i el primer vicepresident del Comitè de les Regions, Karl-Heinz Lambertz, entre d'altres.

Més pes de les àrees metropolitanes, corredor mediterrani i economia col·laborativa

En la reunió amb la comissària Cretu, Collboni va destacar que "les ciutats i les àrees metropolitanes tenen molt de sentit quan es concep la Unió Europea a escala global i es pensa en polítiques macro de cohesió social per flexibilitzar l'austeritat i impulsar el creixement econòmic, perquè és allà on passen les coses i és també on es genera el coneixement i la riquesa i on són també les grans contradiccions d'aquest creixement econòmic que paradoxalment també estè incrementant les desigualtats".

El vicepresident metropolità va reivindicar també la importància d'impulsar el corredor mediterrani des de les institucions europees per potenciar una connectivitat que, segons va dir Collboni, és bona per a Catalunya, per l'Estat i per a totes les regions.

Jaume Collboni també es va entrevistar amb el primer vicepresident del Comitè de les Regions, Karl-Heinz Lambertz. Durant la reunió, el vicepresident de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB va abordar de manera compartida els reptes de l'economia col·laborativa o les plataformes de lloguer habitacional per fer un front comú de ciutats i regions per a una regulació europea en aquest àmbit.

Documentos relacionados
Dónde
Marker
Comitè de les Regions Europees