L'IND+I 2018 es consolida

| Tema: Innovación

Més de 200 assistents a la trobada anual de referència en l'agenda de la innovació i la indústria

La tercera edició de l'IND+I, la trobada anual sobre indústria i innovació de Catalunya ha reunit més de 200 representants d'empreses, universitats i institucions de tot l'estat a Viladecans per tal de debatre sobre els deures pendents per tenir una economia competitiva, sostenible, innovadora i basada en una indústria motor de la transformació de la resta de sectors. L'IND+I 2018 es consolida com l'espai de referència en l'àmbit de la divulgació, la discussió de tendències i innovacions industrials, i les polítiques de competitivitat que les poden impulsar.

Intervencions de la jornada 

La benvinguda a l'IND+I 2018 l'han fet Carles Ruiz, alcalde de Viladecans, Maria Monzó, directora d'innovació i coneixement d'Aigües de Barcelona, i Jordi Montaña, rector de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. Els representants del món institucional, acadèmic i empresarial han destacat la importància de l'IND+I com a marc estable, neutral, ambiciós i optimista, per a parlar tots plegats de les noves polítiques d'innovació i desenvolupament territorial, necessàries per abordar els grans reptes dels territoris.

La professora de la Universitat de Lund (Suècia), Merle Jacob, ha engrescat els assistents a prendre's la innovació més holísticament, de manera que aprofitem els esforços de tots els actors del país, no només les institucions clàssiques de recerca i tecnologia. Jacob ha destacat especialment la inversió en educació com la política més eficient per al desenvolupament econòmic i social.

Altres ponents de la jornada han estat Xavier Ferràs, degà de la Facultat d'Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic, que ha fet un resum de les tendències innovadores del 2017; Sonia Morales, de GMV, que ha parlat sobre Ciberseguretat; Philipp Klaus, de NURA Zürich Institute, que ha presentat el model d'habitatge del futur; Guillermo Dorronsoro, d'Orkestra, l'Institut de Competitivitat del País Basc, que ha fet referència al factor de competitivitat "inversió en R+D sobre PIB"; Jon Mikel Zabala, de la Deusto Business School, que en ha explicat com funciona el factor de competitivitat d'innovació col·laborativa de les pimes; Maria Lluïsa Marsal, de la Generalitat de Catalunya, que ha mostrat el projecte "D'Smart Cities a BlockChain4Cities"; o Alfredo Vega, alcalde de Terrassa, que ha presentat la Red Innpulso de Ciutats de la Ciència i la Innovació.

L'IND+I 2018 ha connectat persones rellevants de la indústria, el coneixement i els territoris de Catalunya, ajudant a la generació d'estratègies complementaries entre empreses, institucions, regions i ciutats europees.

L'AMB participa activament en aquesta trobada d'innovació i indústria finançant la jornada.

Documentos relacionados
Dónde
Marker
Cúbic Viladecans