Jornada sobre la Indústria 4.0

| Tema: Desarrollo socioeconómico

L'AMB presenta l'experiència en digitalització industrial d'empreses metropolitanes

Durant la celebració de la Fira Internacional Innova 2017 i com a continuïtat dels treballs de la Taula de Reactivació Econòmica i Reindustrialització, l'AMB va organitzar, durant la sessió, "Indústria 4.0: Camí cap a l'Excel·lència" per presentar l'experiència de tres importants i conegudes empreses com són: Seat SA, Siemens i Sisteplant SL.

La gerent de Formació i cap de l'Escola d'Aprenents de Seat SA, Laura Carnicero, va explicar la proposta de digitalització de l'empresa industrial i la seva incidència en l'àmbit dels recursos humans. Per la seva banda, Siemens va presentar el seu Digital Twin, una mena de bessó digital com a font de feina de valor afegit i, finalment, el director general de Sisteplant, Josep M. Borda, va explicar cap on va el futur de les fàbriques.



Quarta revolució industrial

La Indústria 4.0 és considerada la quarta revolució industrial on l'empresa intel·ligent es converteix en un factor determinant per a la millora de la productivitat. L'empresa intel·ligent està basada en l´optimització dels processos de fabricació, gràcies a la interconnexió tecnològica de tots els elements que hi intervenen, una transformació que vol donar beneficis a tota la societat.

En aquesta transformació tecnològica, es tracta de cercar eficiència i eficàcia, productivitat, qualitat, competitivitat i seguretat, amb l'objectiu d'assolir l'excel·lència del teixit econòmic i social. I és justament en aquesta línia on l'AMB treballa a través del Pla d'actuació per a l'impuls de l'Agència Metropolitana de Desenvolupament Econòmic.

Documentos relacionados
Dónde
Marker
La Farga de l'Hospitalet L'Hospitalet de Llobregat