Jornada sobre l'accessibilitat al comerç

| Tema: Comercio, Políticas sociales

L'AMB elabora una guia per millorar la sensibilització i l'accessibilitat universal

Sant Feliu de Llobregat va acollir, el passat 6 de juny, la jornada "Comerç i serveis accessibles per a una ciutat amigable". Es tracta de la segona jornada de treball sobre aquesta temàtica on un centenar d'assistents van aportar les seves idees i opinions per acabar de completar la guia per millorar la sensibilització i impulsar l'accessibilitat universal al comerç, que està elaborant l'AMB. Aquesta guia que va començar a forjar-se a finals del 2017 en dues trobades d'entitats del sector de la discapacitat organitzades per COCEMFE Barcelona.

A l'àrea metropolitana hi viuen al voltant de 265.609 persones amb discapacitat reconeguda, una xifra que suposa el 8% de la població total de la metròpolis. A més, el nombre de persones amb discapacitat al territori metropolità s'ha duplicat en 10 anys (2004-2014) i ha passat de 173.975 persones el 2004 a 265.609 el 2014.

La jornada va ser inaugurada pel vicepresident de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB, Jaume Collboni, per l'alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José, i per la presidenta de COCEMFE Barcelona, Pilar Díaz.

Collboni va manifestar el compromís de l'AMB per impulsar accions que millorin l'accessibilitat i la sensibilització en el sector del comerç cap a les persones amb discapacitat als 36 municipis metropolitans. Per la seva banda, Pilar Díaz, va destacar el caràcter col·laboratiu i participatiu d'aquesta guia de recomanacions que a la tardor estarà enllestida i es lliurarà als ajuntaments, comerços, col·legis, entitats, institucions, empreses o qualsevol altre sector de la societat.

Documentos relacionados
Estudios relacionados
Dónde
Marker
Sala Ibèria Sant Feliu de Llobregat