Excedents alimentaris en escoles

| Tema: Políticas sociales

Una escola de Corbera distribueix aquests excedents a persones que necessiten ajuda alimentària

Reduir el malbaratament alimentari al menjador de l'escola i aprofitar els excedents per donar-los a persones amb situació de risc social és l'objectiu d'un conveni impulsat per l'Ajuntament de Corbera de Llobregat que el passat 21 d'abril uns quants tècnics de l'AMB van tenir l'oportunitat de conèixer per recollir-lo en l'estudi sobre bones pràctiques per garantir l'alimentació a persones vulnerables, i que realitzen, de manera conjunta, la Fundació Banc dels Aliments i l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB.

Aquest projecte de reducció del malbaratament alimentari aprofita les racions sobrants de la cuina de l'Escola Puig d'Agulles i les dona a persones amb situació de risc social de Corbera de Llobregat.

El funcionament d'aquest projecte és senzill, els excedents es recullen en safates individuals i es congelen a l'escola. Un dia a la setmana, els voluntaris de Corbera Voluntària ho agafen i s'ho emporten al Rebost Solidari en neveres isotèrmiques per tornar-ho a congelar i poder repartir-ho entre els seus usuaris. Tot aquest procés es fa amb els requisits adients de seguretat alimentària.

Conveni a quatre bandes

L'Ajuntament de Corbera va formalitzar en un conveni aquesta col·laboració a quatre bandes: Ajuntament, l'APA el Mirador de l'escola, l'empresa 7 i tria i l'entitat Corbera Voluntària com a projecte d'aprofitament dels excedents alimentaris del servei de cuina de l'escola Puig d'Agulles.

Cal remarcar el paper que ha fet l'AMPA de l'escola per la seva implicació i per impulsar el projecte, i també el de Corbera Voluntària pel suport econòmic i logístic que està proporcionant.

La reunió per conèixer el nou servei es va realizar al Rebost Solidari de Corbera de Llobregat, el nou espai on es gestiona l'ajuda alimentària, i hi van asistir tècnics de serveis socials d'Esplugues de Llobregat, Molins de Rei, de la secció de Polítiques Socials de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB, tècnics de Corbera de Llobregat amb el regidor de Serveis Socials, Artur Martinez, i l'alcaldessa de la localitat Montse Febrero. També hi va participar la secretària de l'entitat Corbera Voluntària, Mònica Estrader.

La visita a Corbera s'engloba dins l'estudi de la secció de Polítiques Socials de l'Area de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB, en col·laboració amb la Fundació Banc dels Aliments, sobre Bones pràctiques en els municipis metropolitans per garantir una alimentació básica a la població vulnerable en què es recullen els projectes metropolitans que són referents de bona gestió i aprofitament per atendre les necessitats bàsiques en alimentació.

Documentos relacionados
Dónde
Marker
Rebost Solidari Corbera de Llobregat