BLUEfasma

Baixell de pesca petit
Potenciar la capacitat d'innovació de les pimes, xarxes i clústers marítims a les illes mediterrànies i zones costaneres, per donar suport al creixement de l'economia circular blava en la pesca i l'aqüicultura.
Ficha técnica
Presupuesto:
2,389,847.25 €
Financiación:
  • Pressupost AMB: sense pressupost (AMB com a associat)

    Pressupost AMB: sense pressupost (AMB com a associat)
Estado:
Iniciado

Descripción

BLUEfasma és un projecte Interreg Mediterranean liderat per la Universitat de Patras en el qual també participen 12 socis europeus més de la regió Mediterrània i Portugal.

El projecte se centra en el repte transnacional de l'esgotament de recursos naturals, específicament en el sector de la pesca i l'aqüicultura al Mediterrani, on els nivells d'innovació en economia circular han estat històricament per darrere d'altres regions europees. En aquest sentit, BLUEfasma busca incrementar la capacitat innovadora de les pimes, xarxes i clústers marítims, actors privats i altres actors clau al Mediterrani per tal de promoure un creixement blau sostenible a la regió.

Per assolir els seus objectius, BLUEfasma facilitarà la transferència de bones pràctiques, eines i mètodes ja utilitzats a través de la seva plataforma electrònica, oferirà suport financer per potenciar inversions en R+I sobre economia circular i promourà l'intercanvi de coneixements i la cooperació internacional entre entitats sòcies. 

La xarxa MedCities liderarà les activitats de capitalització del projecte. Per a l'AMB, com a associat, aquest projecte serà una eina útil per millorar la simbiosi industrial i l'economia circular amb un enfocament d'economia blava a la metròpolis de Barcelona.

Timeline del projecte

Proyectos de cooperación relacionados
  • Logo Medcities
    Zona de actuación:
    Mediterránea-Magreb
    Tema:
    Desarrollo urbano sostenible
    Estado:
    Iniciado