L'AMB rebutja al consell metropolità els actes de violència de l'1 d'octubre

| Tema: Acción de gobierno

Durant el ple es va rebutjar la repressió policial i es va destacar l'actitud pacífica dels ciutadans. L'AMB s'afegeix al Manifest de la Taula per la Democràcia, per garantir els drets fonamentals

Durant el ple del Consell Metropolità del mes d'octubre, celebrat ahir a la seu de l'AMB, es va aprovar una moció de condemna dels actes de repressió policial violenta viscuts a tot Catalunya el passat 1 d'octubre. La iniciativa va rebre els vots positius dels grups PSC, Entesa, ERC, CiU, CUP-PA, CATorrelles i PCPBarberà, i els vots en contra de PP i C's.

La moció condemna un nivell repressió injustificable que ha vulnerat els drets fonamentals i les llibertats civils que defineixen qualsevol democràcia. El ple ha rebutjat enèrgicament la intimidació i la violència extrema de les actuacions dels cossos policials de l'Estat espanyol al llarg de la jornada de votació, que han commocionat el conjunt de la societat catalana.

L'AMB exigeix, a més, una investigació judicial de l'actuació policial i destaca l'actitud pacífica i democràtica que la ciutadania catalana va mostrar en tot moment. També expressa el suport a tots els alcaldes de Catalunya que, d'una manera o una altra, s'han vist afectats per accions o reaccions al voltant de la convocatòria de l'1 d'octubre.

L'administració metropolitana manifesta que la unitat és la millor defensa de la democràcia i fa una crida a les institucions i al conjunt de la ciutadania de Catalunya a la defensa d'un marc democràtic que tingui per principi el diàleg i no la força, la política i no l'autoritarisme, el respecte i no la intolerància.

Amb aquesta declaració, l'AMB s'adhereix al Manifest de la Taula per la Democràcia per donar una resposta unitària, transversal, ferma i decidida en defensa de les institucions catalanes i dels drets fonamentals.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados
Dónde
Marker
Seu de l'AMB