L'AMB organitza una jornada per reflexionar sobre la garantia alimentària

| Tema: Desarrollo socioeconómico

Ahir es va celebrar, a l‘espai del restaurant Imperfect de Castelldefels, una Jornada Metropolitana de Garantia Alimentària, organitzada per l'AMB, l'Ajuntament de Castelldefels i en col·laboració amb la Fundació Banc dels Aliments.

L'objectiu d'aquesta trobada ha estat posar en comú, a través de processos participatius, l'experiència i el coneixement dels municipis metropolitans i les entitats que tenen capacitat actuació en l'àmbit de la garantia alimentària. La jornada també ha servit per reflexionar sobre les accions de millora, per garantir una alimentació bàsica a la població vulnerable des de la intervenció municipal, la iniciativa privada i el suport social metropolità.

En el transcurs de la jornada s'han presentat diversos projectes duts a terme per diferents entitats i institucions en favor d'assegurar l'alimentació a la població.

Un anàlisi de la garantia alimentària a l'àrea metropolitana

Aquesta iniciativa pretén tenir una fotografia actual de la situació alimentària del territori metropolità. L'AMB ha recopilat en un mapa interactiu les actuacions i projectes que els 36 municipis metropolitans porten a terme per garantir una alimentació bàsica a la població vulnerable.

L'AMB ha complementat aquesta anàlisi amb entrevistes a les entitats del tercer sector, organitzacions i administracions (Generalitat, Diputació de Barcelona, Consell Comarcal, ajuntaments) que treballen per a la millora de la garantia alimentària.

Una reflexió de com ha de ser la garantia alimentària a l'àrea metropolitana

Així, els participants han destacat que una política alimentària s'ha de dirigir a tota la població, ha de ser sostenible (lluitant contra el malbaratament) i ha de ser capaç de crear llocs de treball per a persones en risc d'exclusió. Els responsables de l'AMB també han establert com a objectius de qualsevol política d'aquest tipus prioritzar la qualitat dels aliments vers la quantitat, promocionar el consum d'aliments frescos i de proximitat, i dotar de més dignitat i autonomia les persones i les famílies, entre altres.

D'aquesta manera, l'AMB s'ha ofert per donar suport als ajuntaments impulsant el coneixement, la reflexió i el debat sobre el tema, i un banc de bones pràctiques per compartir experiències.

Documentos relacionados