L'AMB guanya el premi Laus de Bronze pel seu nou web

| Tema: AMB

El web de l'AMB ha estat guardonat amb el Laus 2015 de Bronze dins de la categoria de Millor Web i Mitjans Digitals. Aquest guardó es va lliurar el passat 3 de juliol durant la Nit Laus 2015, on es va premiar diversos projectes que es van presentar a la 45a edició d'aquests premis de disseny gràfic i comunicació visual que s'atorguen a Barcelona.

Els premis LAUS estan organitzats per l'Associació de Dissenyadors Gràfics i Directors d'Art del FAD (ADG-FAD). L'ADG és una associació privada sense ànim de lucre d'àmbit estatal que, des de fa cinquanta anys, té l'objectiu de promoure el disseny gràfic i la comunicació visual en la vida cultural i econòmica del país.
En cada edició és lliuren quatre guardons als projectes finalistes: el Grand Laus, els Laus d'Or, de Plata i de Bronze. Els premis es regeixen per criteris de qualitat conceptual i formal, d'excel·lència del projecte, de funcionalitat i d'aportació nova o innovadora.

L'AMB va posar en marxa el seu nou web el desembre del 2013. Un dels objectius del redisseny i reconceptualització del web era donar una imatge unitària i transversal de l'AMB com a administració metropolitana única. Per fer-ho, entre altres accions, el disseny es va concebre amb una idea racional i coherent, que buscava que el web transmetés eficàcia, modernitat i actualitat. També es va aplicar, des del primer moment, el disseny adaptatiu (responsive design), un concepte de disseny web que implica redimensionar i col·locar els elements del web de manera que s'adaptin a l'ample de la pantalla des d'on s'està navegant –tauleta, mòbil o ordinador– per tal d'obtenir una visualització correcta dels continguts i una bona experiència d'usuari.

Des de la posada en marxa del nou web la tardor del 2013, s'ha passat d'uns 31.000 visitants únics en un mes a prop de 170.000 a finals del mes de juny passat: un augment del 550% en menys d'un any i mig.

En els últims anys, diversos dissenys de l'AMB han rebut premis de la mà del FAD. És el cas, per exemple, de l'aparcabicicletes "RIM-AMB", que enguany s'ha col·locat a les platges metropolitanes i que va guanyar el premi Delta de Plata 2013. També l'espai "Sopa de Lletres", davant de la Biblioteca Ramón Fernández Jurado de Castelldefels, i l'espai Parc Riu Llobregat van guanyar, també el 2013, els premis Laus de Plata i de Bronze, respectivament.

Documentos relacionados