Visita d'una delegació del Líban

| Tema: Cooperación internacional

Han visitat diverses instal·lacions de tractament de residus

Entre els dies 13 i 15 de setembre, una delegació provinent de la regió metropolitana de Trípoli (Líban) ha visitat diverses instal·lacions de tractament de residus de Catalunya, algunes gestionades per l'AMB. La representació libanesa ha estat encapçalada per Ahmad Kamareddine i Abdel Kader Almeddine, president i vicepresident, respectivament, de la Unió de Municipis d'Al Fayhaa i també personal del Programa de Nacions Unides pel Desenvolupament (PNUD) que s'han reunit amb responsables de relacions internacionals i de cooperació de l'AMB i Medcités.

La visita s'emmarca dins del Projecte de suport a les comunitats d'acollida al Líban, una iniciativa que vol ajudar a millorar la gestió pública dels residus en aquells municipis del país que han acollit població refugiada de Síria. Arran del conflicte armat s'han desplaçat al Líban un milió i mig de persones, que en quatre anys ha incrementat la població un 30%. Aquest fet, entre d'altres, ha significat un desbordament del volum de  generació de residus a les zones d'acollida de refugiats. El projecte és un acord entre la Generalitat de Catalunya, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Diputació de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona.

La representació libanesa ha visitat en primer lloc la seu de l'AMB, on han conegut el sistema de gestió dels residus municipals basat en la recollida selectiva i el posterior tractament en plantes especialitzades. Més tard, la delegació s'ha traslladat a l'Ajuntament de Torrelles de Llobregat. Després ser rebuts per l'alcalde i el regidor de Medi Ambient, han visitat la planta de compostatge del municipi, inaugurada l'any 1996 i que tracta cada any 4.500 tones de residus orgànics per transformar-los en compost d'alta qualitat.

Durant la seva estada, els visitants han pogut comprovar el funcionament d'altres instal·lacions metropolitanes com la planta integral de valorització de residus del Besòs o altres centres de tractament de residus titularitat de l'Ajuntament de Barcelona i l'Agència de Residus de Catalunya. Com a cloenda de la visita, els representants libanesos van tenir una trobada institucional a l'Ajuntament de Barcelona amb Alfred Bosch, vicepresident de l'Àrea d'Internacional i de Cooperació de l'AMB.

Documentos relacionados