Tercera edició de l'EMA a Varsòvia

Les Autoritats Metropolitanes Europees es reivindiquen com a motors del desenvolupament

El passat 20 d'octubre, la ciutat de Varsòvia va acollir la tercera edició de l'European Metropolitan Authorities (EMA), on es van debatre temes com la solidaritat metropolitana, el paper de les àrees metropolitanes en la política de cohesió de la UE post2020, i van compartir bones pràctiques de col·laboració entre àrees metropolitanes. L'AMB va intervenir a la taula rodona sobre solidaritat metropolitana, juntament amb les metròpolis de Lió, Silèsia, Niça i Tirana.

L'EMA és una iniciativa impulsada per l'AMB que s'ha consolidat com l'espai de diàleg entre els dirigents polítics de les principals àrees metropolitanes d'Europa. Aquest fòrum es va fundar el 2015 a Barcelona i s'ha convertit en una plataforma per al diàleg polític entre àrees metropolitanes i ciutats, les institucions de la UE i els governs nacionals.

La Declaració de Varsòvia recolza la política de cohesió europea

La cimera d'enguany, coorganitzada per l'AMB i la Ciutat de Varsòvia, va reunir novament alcaldes, presidents i representants electes de les principals àrees metropolitanes i grans ciutats europees, així com els líders de diverses institucions i xarxes. Aquests van destacar el paper de les àrees metropolitanes com a impulsores del desenvolupament a les polítiques europees, i van expressar les seves expectatives i propostes per al període de programació post2020.

L'alcaldessa de Varsòvia, Hanna Gronkiewicz-Waltz, va donar la benvinguda als participants i representants d'institucions europees, com l'eurodiputat Jan Olbrycht, membre de l'Intergrup Urbà del Parlament Europeu, i Petr Osvald, president de la Comissió de Política de Cohesió Territorial i Pressupost de la UE del Comitè de les Regions, que van encoratjat els participants a continuar fent la seva tasca. La jornada també va comptar amb la participació de representants de les principals xarxes europees i globals d'àrees metropolitanes i ciutats com Metropolis, Metrex i Eurocities.

La jornada va culminar amb la signatura de la Declaració de Varsòvia, per part de tots els participants, en què es dona suport a la política de cohesió més enllà del 2020 i en què es reclama que les àrees metropolitanes hi tinguin un paper més destacat.

Les ciutats i àrees metropolitanes participants van ser Amsterdam, Barcelona, Brno, Brussel·les, Budapest, Gdansk-Gdynia-Sopot, Haarlem, Lió, Lodz, Madrid, Manheim, Milà, Marsella, Niça, Oslo, Porto, Poznan, Rhein-Neckar, Silèsia, Stuttgart, Tessalònica, Torí, Tirana, Varsòvia i Vigo.

Properament s'anunciarà la ciutat que acollirà la celebració de l'EMA el 2018.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados
Dónde
Marker
POLIN Museum of the History of Polish Jews