Subvencions per a cooperació internacional

| Tema: Cooperación internacional

Convocatòria per a projectes d'ajuntaments i d'ONG

Ja es pot consultar el tràmit per sol·licitar i atorgar subvencions i suports econòmics en l'àmbit de la cooperació internacional i l'educació per a la ciutadania global. N'hi ha dues convocatòries, una de dirigida a ONG i una altra a ajuntaments metropolitans.

Un element innovador que s'incorpora en la convocatòria per a ajuntaments metropolitans és el de la modalitat de projectes de cooperació coordinada, fonamentada en la presentació de propostes formulades amb l'assessorament de l'equip tècnic de cooperació de l'AMB.

El termini de presentació de sol·licituds de la convocatòria s'iniciarà el proper 27 de juny i el darrer dia per a l'admissió serà el 24 de juliol.

Les convocatòries estan destinades a projectes iniciats durant l'any 2018 i que finalitzin com a màxim el 31 de juliol de 2019 i s'emmarquen en les línies estratègiques i els principis definits en el vigent Pla director de cooperació de l'AMB.

Les subvencions que sol·licitin els ajuntaments i les organitzacions tindran una dotació econòmica màxima de 300.000 €: 150.000 € per a cada categoria (90.000 € l'any 2018 i 60.000 € el 2019).

Àmbits temàtics

Pel que fa als àmbits temàtics d'actuació, els projectes han d'estar vinculats a la governança metropolitana, la planificació territorial i la mobilitat, l'espai públic, la sostenibilitat ambiental i la gestió de l'aigua i dels residus. Així mateix, com a objectius transversals, es demana la presència de l'enfocament de drets humans, apoderament i equitat entre les dones i els homes, governança democràtica i governabilitat, sostenibilitat ambiental, diversitats i la cultura de no-violència i pau.

En la mateixa línia iniciada en les convocatòries de l'any 2016, el Servei de Cooperació espera un volum important de projectes de suport a persones refugiades o desplaçades ateses les circumstàncies extraordinàries que s'estan vivint a la Mediterrània i als quals es dona prioritat en els països que estan acollint.

Documentos relacionados