Sub>urban tanca la 1a fase a Viena

| Tema: Relaciones internacionales, Urbanismo

Aquest projecte de desenvolupament sostenible integrat pertany al programa europeu URBACT

El 18 i 19 de febrer se celebra a Viena la reunió final de la primera fase del projecte europeu ara reanomenat Sub>urban Reinventing the fringe, en què diferents àrees metropolitanes i ciutats europees exploren i comparteixen estratègies de desenvolupament urbà sostenible dins els seus territoris, a través de plantejaments de reinvenció de la perifèria.

Aquesta primera etapa de 6 mesos s'ha portat a terme amb 6 socis: Anvers (líder del projecte), Viena, Düsseldorf, Solin (Croàcia), Casoria (Nàpols) i l'Àrea Metropolitana de Barcelona, concretament des de la Direcció de Serveis d'Urbanisme. Cadascun d'ells presentarà el seu pla d'acció local i els reptes que ha d'afrontar al llarg d'aquestes dues jornades. En el cas de l'AMB, el pla local serà per a Badia del Vallès. L'ojectiu és que els diferents plans d'acció s'enriqueixin amb les investigacions, projectes i solucions dels altres.

Un projecte del programa URBACT

El Sub>urban Reinventing the fringe té una durada total de 30 mesos i la primera fase s'acabarà, formalment, el març d'aquest any, moment en què es donarà pas a la segona fase del projecte, de 24 mesos més.

En aquesta segona fase s'hi sumaran 4 nous socis: Stuttgart, Oslo, Brno (Txèquia) i Baie Mare (Romania).

El Sub>urban és un projecte del programa europeu URBACT que facilita la cooperació territorial  entre ciutats a partir de l'intercanvi de coneixements i bones pràctiques en desenvolupament urbà sostenible.

La seva missió és fer possible que les ciutats treballin juntes per desenvolupar solucions integrals per afrontar els problemes urbans més comuns, crear xarxes d'intercanvi, aprendre de les experiències dels altres, extreure'n lliçons, bones pràctiques i millorar les polítiques públiques.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados