Rècord de socis al Citilab

| Tema: Innovación

Durant el 2016, aquest centre d'innovació ha arribat a prop de 9.000 "citilabers"

El Citilab, un dels millors exemples dels denominats "laboratoris ciutadans", ha batut el seu rècord d'usuaris inscrits o "citilabers", com són anomenats habitualment. Durant el 2016, aquest centre d'innovació ha sumat 869 noves inscripcions, i ha arribat als 8.688 socis.


En funcionament des de l'any 2007 i amb seu a Cornellà de Llobregat, el Citilab treballa per establir un nou paradigma: donar a tots els ciutadans la capacitat d'innovar i crear noves tecnologies que tinguin un retorn a la societat.

En aquest sentit, el Citilab també treballa per acabar amb la denominada bretxa digital, no només per motius d'edat sinó, especialment, per motius econòmics o d'oportunitat social. Alhora, aquesta feina propicia que els talents en la matèria puguin desenvolupar la seva activitat al territori metropolità. Aquest esforç ha valgut, per exemple, el reconeixement de "Best Practice" a la Guia d'Innovació Social de la Comissió Europea.

AMB i Citilab

L'AMB té un llarg historial de col·laboració amb el Citilab. Com a institució que posa per davant el servei als ciutadans i als ajuntaments, és un pas natural recolzar projectes de joves emprenedors en l'àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació, així com en la construcció d'entorns col·laboratius i de transferència del coneixement.

Així, el passat gener, l'AMB, el Citilab i IBM van signar un acord de col·laboració per impulsar un espai d'innovació que permeti a administracions, empreses, desenvolupadors i emprenedors la possibilitat d'accedir als projectes de l'AMB i a les diferents capacitats tecnològiques d'IBM, en el marc del Citilab. També es preveu un pla de beques per a emprenedors, el desenvolupament de prototips de solucions avançades, així com programes d'innovació social destinats a promoure l'ús i el coneixement de les tecnologies entre els ciutadans.

Tot aquest potencial tecnològic fa d'aquest espai un "garatge" d'innovació on, a través de la cocreació i col·laboració, es crearan nous prototips i solucions que facilitin a les ciutats avançar en la transformació digital. 

Documentos relacionados
Enlaces relacionados
Dónde
Marker
Citilab