Projecte MEGA

| Tema: Governanza, Relaciones internacionales, Transición energética

L'AMB, Lió i Montevideo participen al primer taller d'aquest projecte sobre transició energètica

Els passats 23 i 24 de novembre es va dur a terme la primera reunió de treball del projecte MEGA (Metropolis Energy GovernAnce). Un projecte sobre transició energètica liderat per l'AMB i que compta entre els seus socis amb les metròpolis de Montevideo i Lió.

L'objectiu del projecte MEGA és l'intercanvi de coneixement al voltant de com les àrees metropolitanes de tot el món s'enfronten al procés de transició energètica cap a una societat descarbonitzada. A més capitalitza alguns dels aprenentatges d'un projecte precedent, el "Climate +", que l'AMB també va liderar entre el 2015 i el 2016.

La proposta MEGA va ser avaluada en primera posició, i va rebre finançament, d'entre les 18 propostes de ciutats de tot el món que es van presentar a la convocatòria "Metropolis Pilot Projects 2017-2019" de Metropolis.

Primera reunió de treball

La primera reunió del projecte es va celebrar els passats 23 i 24 de novembre a Lyon. La primera jornada es va fer coincidir amb la 5a Conferència sobre el Pla d'Energia i Clima del Grand Lyon i el seu 3r seminari del Pla Director d'Energia. Durant la sessió es va poder comprovar la implicació dels actors privats relacionats amb el tema (fins a 101 socis del Pla d'Energia i Clima), amb diferents taules rodones sobre edificis, transport i adaptació al canvi climàtic. També es va fer una sessió específica sobre el Pla director d'energia així com diversos tallers participatius. La segona jornada va servir per aprofundir en els intercanvis d'experiències entre les tres metròpolis sòcies del projecte MEGA, en què es van destacar les polítiques de generació renovable uruguaianes, així com els esforços per modelitzar el sistema energètic del Grand Lyon amb programaris avançats.

Aquest projecte s'emmarca en l'estratègia de transició energètica de l'AMB, en el seu vessant de relacions internacionals i visió estratègica per a un canvi de model energètic. Les següents reunions seran a Montevideo i a Barcelona durant els anys 2018 i 2019.

Documentos relacionados
Proyectos de cooperación relacionados
Dónde
Marker
Tour Oxygène (Lyon)