Metro Resilience Guadalajara

| Tema: Cooperación internacional

Treball en resiliència i residus amb l'Área Metropolitana de Guadalajara (Mèxic)

Foto de grup

S'aprova el projecte Metro Resilience Guadalajara del programa EuropeAid, una col·laboració entre l'AMB i l'Área Metropolitana de Guadalajara a Mèxic.

El projecte té com a objectiu enfortir la governança metropolitana de l'Àrea Metropolitana de Guadalajara en temes de resiliència urbana i gestió de residus.

El projecte tindrà com a missió principal contribuir als processos participatius perquè la metròpolis ampliï la seva capacitat d'adaptar-se i recuperar-se abans diversos impactes que pugui patir. Serà a través de la implementació del projecte pilot de Centres d'Aplegament Comunitaris que contribueixin a la gestió dels residus sòlids urbans als 9 municipis de l'Área Metropolitana de Guadalajara, sota l'acompanyament tècnic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Un altre dels objectius específics del programa serà integrar el coneixement, l'experiència i el lideratge que l'AMB ha adquirit al sector a través de la implementació d'estratègies de residus. Això permetrà compartir aprenentatges a Mèxic, Amèrica Llatina i Europa, sobre com construir resiliència a escala metropolitana, prenent com a referència les bones pràctiques i models de governança de les dues metròpolis.

El treball estarà liderat per l'Institut de Planejament i Gestió del Desenvolupament de l'Àrea Metropolitana de Guadalajara (Imeplan), de la mà del Govern de l'Estat de Jalisco a través de la Coordinació General Estratègica de Gestió del Territori, els nou municipis de l'Área Metropolitana de Guadalajara i les instàncies metropolitanes, com el Consell Ciutadà Metropolità (CCM). 

Documentos relacionados