Llançament del projecte SmartEdge

| Tema: Relaciones internacionales

El projecte se centra en la lluita contra el canvi climàtic de les "edge cities" (ciutats llindar)

Participants en el seminari recorrent els carrers d'Oslo en bicicleta

El 17 i el 18 de setembre 2018 es va celebrar a Oslo-Akerhsus la reunió de llançament del projecte SmartEdge del programa Interreg Europe. El projecte se centra en el paper que els municipis mitjans i petits d'una àrea metropolitana (edge cities en anglès o ciutats llindar en català) tenen en la transició cap a una economia baixa en carboni.

En aquesta primera trobada s'ha dut a terme un primer workshop sobre eines i metodologies per a la governança multinivell i la planificació participativa, incloent-hi activament les ciutats llindar i els actors interessats del territori metropolità per elaborar recomanacions de política. Durant la jornada, tots els socis van exposar les seves presentacions sobre bones pràctiques. Per part de l'AMB, van participar-hi el Departament de Medi Ambient i tècnics experts en energia dels municipis de Sant Climent de Llobregat i Sant Just Desvern.

Edge cities per crear una societat baixa en carboni

Les edge cities o ciutats llindar són mitjans i petits municipis situats a la perifèria d'altres ciutats que tenen una gran densitat urbana, i són localitats que tenen un paper molt important en el desenvolupament de les àrees metropolitanes. Aquests municipis són una part integral del teixit urbà existent, a tocar del nucli dens, i es poden utilitzar com a ciutats pilot per a solucions intel·ligents, verdes i econòmiques. A més, poden tenir una importància cabdal en la nova economia metropolitana. El desenvolupament i la transformació de les edge cities, que han passat de ciutats perifèriques a àrees urbanes multifuncionals, és essencial per a l'objectiu d'assolir una societat baixa en carboni.

Per aconseguir-ho, vuit socis de les àrees metropolitanes d'Akershus, Barcelona, Brandenburg, Ilfov, Cracòvia, Milà i Estocolm i el Ministeri de Medi Ambient de Romania intercanviaran experiències, transmetran bones pràctiques i facilitaran l'aprenentatge entre els socis sobre eines innovadores per a la planificació urbana.

Documentos relacionados
Dónde
Marker
Oslo (Noruega)