L'AMB participa a Habitat III

| Tema: Relaciones internacionales

L'administració metropolitana ha presentat el seu model de treball i de prestació de serveis

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), ha participat en la conferència mundial Hàbitat III, organitzada per l'ONU i celebrada a Quito, Equador, entre el 17 i el 20 d'octubre.

Hàbitat III és la cimera global sobre Habitatge i Desenvolupament Urbà Sostenible, on també s'ha aprovat la nova Agenda Urbana mundial. Aquesta cimera se celebra cada 20 anys; la darrera va tenir lloc a Istanbul l'any 1996.

Ada Colau, presidenta de l'AMB, hi ha assistit en representació de l'administració metropolitana.

Totes les grans problemàtiques que es debaten a la cimera Hàbitat III i que s'han contemplat en la nova Agenda Urbana mundial s'estan aplicant en la gestió que l'AMB fa del territori metropolità en diversos àmbits com la planificació i gestió territorial, la mobilitat, la sostenibilitat, l'adaptació al canvi climàtic i la mitigació dels seus efectes, el creixement econòmic sostenible i inclusiu i l'enfortiment de la cohesió social. En suma, actuacions dirigides a dissenyar les ciutats i les infraestructures del futur, per ajudar a eradicar la pobresa i les desigualtats a les grans metròpolis

Per traduir els grans objectius exposats a Hàbitat III a una escala metropolitana, l'AMB organitzarà, el 2017, un seminari per continuar debatent sobre com adaptar la seva gestió a aquestes línies d'actuació. Així mateix, durant el 2018, organitzarà un congrés amb la participació d'altres grans metròpolis, per tal de compartir experiències i establir mecanismes de cooperació de cara a la seva implementació.

Dónde
Marker
Quito, Ecuador