L'AMB i Lisboa enforteixen relacions

Les institucions metropolitanes de Barcelona i Lisboa mantenen una reunió de treball

El passat 20 de febrer una delegació de l'Àrea Metropolitana de Lisboa encapçalada per Demetrio Alves, primer secretari del Comitè Executiu i Sofia Cid, directora de Serveis Metropolitans van mantenir una reunió de treball amb l'AMB.

Els representants de la institució metropolitana portuguesa es van interessar pel model institucional de l'AMB, el finançament, la relació amb els ajuntaments i les competències en àmbits com la gestió del territori i el transport i la mobilitat.

L'AMB va estar representada per Ramon Torra, gerent de la institució, el coordinador adjunt de gerència, el director de Serveis de Transport i Mobilitat i el responsable de Relacions Internacionals.

L'Àrea Metropolitana de Lisboa la integren 18 municipis i el seu marc legislatiu i competencial està recollit en la llei 75/2013 de 12 de setembre sobre el règim jurídic de les entitats locals. Es tracta d'una institució formada per tres òrgans: el Consell Metropolità, el Comitè Executiu Metropolità i el Consell Estratègic pel Desenvolupament Metropolità.

Com a resultat de la reunió es va acordar seguir aprofundint en diferents àmbits d'interès i també participar en la conferència europea sobre governança metropolitana que l'AMB organitza el proper 13 de març a Barcelona

Documentos relacionados