L'AMB defensa les llibertats fonamentals

| Tema: Cooperación internacional, Políticas sociales

El projecte "Ciutats Defensores dels Drets Humans" es fa visible al territori metropolità

L'AMB promou la defensa de les llibertats i dels drets humans amb la celebració de dos actes dins l'agenda general del projecte "Ciutats Defensores dels Drets Humans". Una iniciativa que vol conscienciar sobre la necessitat d'integrar la defensa dels drets humans i de les llibertats fonamentals en la nostra vida quotidiana.

Els actes promoguts per l'AMB han estat la jornada "Els joves en la construcció de la pau" i una trobada dels participants al projecte dels drets humans amb representants dels vuit municipis més petits de l'àrea metropolitana.

La jornada sobre el paper del jovent en la construcció de la pau es va celebrar l'1 d'octubre a Casa Amèrica Catalunya i va comptar amb la participació d'Alfred Bosch, vicepresident d'Internacional i de Cooperació de l'AMB, i dels activistes internacionals convidats per aquest projecte de defensa de les llibertats fonamentals. L'acte va permetre intercanviar experiències entre els participants a l'entorn de la importància del paper dels joves per a la pau i la seguretat globals.

D'altra banda, el 3 d'octubre l'AMB va organitzar un acte a la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló, que va permetre als alcaldes, regidors i tècnics dels vuit municipis metropolitans més petits, així com a les entitats i centres educatius involucrats en el projecte, gaudir d'una visita i berenar-tertúlia amb tots els defensors i defensores internacionals dels drets humans que han participat enguany al projecte "Ciutats Defensores dels Drets Humans".

La visita a la Colònia Güell va estar conduïda per un historiador local, que va presentar tant la lluita obrera com la lluita de les dones al territori metropolità durant el segle XX. A continuació, es va celebrar un berenar- tertúlia amb la participació dels vuit municipis metropolitans de menys de 10.000 habitants (Begues, Cervelló, el Papiol, la Palma de Cervelló, Sant Climent de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Tiana i Torrelles de Llobregat). La participació d'aquests municipis va ser possible gràcies a l'aportació de 14.000 € de l'AMB. 

Documentos relacionados
Dónde
Marker
Colònia Güell Santa Coloma de Cervelló
Marker
Casa Amèrica